Door recente schandalen in de semipublieke sector is aansprakelijkheidswetgeving voor bestuurders- en toezichthouders in de non-profitsector verscherpt. Na invoering van de nieuwe wetgeving ligt aansprakelijkheid meer dan ooit op de loer. Door het bijwonen van de Inspiratiesessie: Bestuurdersaansprakelijkheid bent u op de hoogte van de (verhoogde) risico’s!

 

Armando Mosele en Julia Nicolaescu van Valegis Advocaten bespreken aan de hand van verschillende voorbeelden uit de rechtspraak en de praktijk de do’s en don’ts van het besturen.

Wie is Armando Mosele?
Armando -werkzaam bij Valegis Advocaten- is sinds 2001 advocaat, gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en het aansprakelijkheidsrecht. Hij adviseert en procedeert met regelmaat over kwesties die de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders raken. Daarnaast is hij circa 10 jaar werkzaam geweest als curator.

Wie is Julia Nicolaescu?
Julia legt zich bij Valegis Advocaten toe op het ondernemingsrecht in brede zin. Zij adviseert ondernemingen en staat hen bij in diverse (gerechtelijke) procedures zowel bij. Julia procedeert daarnaast over diverse commerciële en ondernemingsrechtelijke geschillen, in het bijzonder over professionele aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders alsmede geschillen binnen samenwerkingsverbanden en tussen aandeelhouders.

Doelgroep
* (Aspirant) bestuurders en toezichthouders van verenigingen, ledenorganisaties, fondsen en federaties.
* Verenigingen die bezig zijn met veranderen.

Datum : 28 september 2017 @14.00 uur – 18.00 uur.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]