Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Besturen in een dynamisch web van verbindingen!

In de Masterclass Governance van verbindingen en samenhang komen de afwegingen vooraf, de verschillende constructies en de bijbehorende governance aan de orde en wordt ingegaan op de wijzen van besturen, toezichthouden op en verantwoording over verbindingen en samenhang tussen organisaties.

Achtergrond
Bijna alle governancecodes en regels zijn gebaseerd op één organisatie, al dan niet binnen één rechtspersoon. De grenzen tussen organisaties worden echter steeds meer fluïde. Er zijn allerlei samenwerkingsverbanden tussen organisaties en tussen de mensen uit die organisaties. Bestuurders geven steeds vaker leiding aan een (al dan niet) samenhangend verband van verschillende rechtspersonen, ook al wel aangeduid als ‘concern’.

Bestuurders en toezichthouders staan voor de vraag hoe de governance van deze verbindingen van en de samenhang tussen organisaties vorm kan krijgen en hoe tot werkbare governance spelregels gekomen kan worden. Hoe kun je dit samenstel van verschillende rechtspersonen en contracten bestuurbaar houden? Hoe houdt de raad van bestuur het overzicht? Hoe verantwoorden de verschillende bedrijfsonderdelen zich? Hoe houdt de raad van toezicht op het geheel toezicht? Hoe houdt je eenheid in visie en normen en waarden? Hoe dek je risico’s af? Hoe voorkom je imagoschade voor het geheel als het bij een onderdeel mis gaat.

Als je maar gedeeltelijke zeggenschap over een samenwerkingsverband hebt, welke bestuurlijke verantwoordelijkheid kun je dan dragen. Hoe houdt de RvC/RvT toezicht op zaken op afstand, waar de RvB soms een andere rol heeft dan bestuurder, bij voorbeeld als aandeelhouder? Welke invloed hebben de medezeggenschapsorganen op activiteiten op afstand? Dergelijke vragen zijn onder andere aan de orde bij gemeenschappelijke regelingen, coöperaties, vennootschappen met commerciële partijen, samenwerking in het sociale domein en verbanden die afzonderlijke semipublieke domeinen overstijgen.

 

Over de organisatie
Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

 

Over de spreker

HANS HOEK

Hans HoekDr. Ir. Hans Hoek stond aan de wieg van de eerste aanbevelingen voor good governance in de zorg (commissie Health Care Governance, 1999) en hij leverde een inhoudelijke bijdrage aan de Zorgbrede Governancecode 2017 voor de gezondheidszorg. Hans is verbonden aan C3 adviseurs en managers te Leusden. Hij adviseert en begeleidt met regelmaat bestuurders en toezichthouders rond governance vraagstukken en doet onderzoek naar situaties, waarin er problemen in governance zijn (geweest). Gedrag speelt in die onderzoeken en in zijn advisering een belangrijke rol. Zijn modellen blijken ook zeer goed toepasbaar in andere semi-publieke sectoren.

 

Doelgroep
Directeuren, secretarissen, bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-) publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

Kosten
De kosten bedragen € 395,-. BTW is niet van toepassing.
Na het bijwonen van de bijeenkomst ontvangt u van de Universiteit van Maastricht een certificaat van  deelname.

 

PE-Punten
De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 3 PE-Punten.
Na het volgen van 6 masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

 

Als u zich voor het voorjaar 2020 in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses voor toezichthouders en bestuurders gelden de volgende kortingstarieven: 2 masterclasses € 750,-, 3 masterclasses € 1.050,- en 4 masterclasses € 1.300,-.

 

Aanmelden

Als u zich wilt aanmelden voor deze Masterclass, vult u onderstaand formulier in.

NB. Indien u zich echter wilt aanmelden voor meerdere Masterclasses in Limburg kunt u zich eenvoudig aanmelden via < deze doorlink  >. U kunt dan meerdere Masterclasses kiezen en u hoeft maar eenmalig uw contactgegevens in te vullen.

 Inschrijven bijeenkomst

Voornaam*
Tussenvoegsel
Achternaam*
Geslacht* ManVrouw
Functie*
E-mail*
E-mail t.b.v. factuur*
Telefoon*
Organisatie*
Provincie *
Opmerkingen

Voorwaarden

Ik ga akkoord met de prijs van euro 395,-. BTW is niet van toepassing en inclusief certificaat*
Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

* Verplichte velden
Geef nog even deze code in : captcha
 
   
 

 

Go to Top