Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

U leest ze toch ook. De berichten over een zoveelste incident bij een bestuur of toezichthoudend orgaan. Maatschappelijke verontwaardiging volgt en er wordt gezocht naar oorzaken. Meestal is de vraag of aan alle wettelijke regels of codes is voldaan en is er aandacht voor de vraag of er werd gehandeld in lijn met de reglementen, statuten en procedures. De focus ligt daarmee sterk op de formele processen. Maar hoe zit met de rol van het bestuursteam?

 

Met deze bestuurscursus bieden u een kijkje in de thematiek van Boardroomdynamiek.
Boardroomdynamiek gaat erover dat wanneer alles goed geregeld is, het uitvoeren niet als vanzelfsprekend verloopt. We zijn mensen. En mensen laten samenwerken gaat niet vanzelf en is niet alleen met regels te bereiken. Het is zeker zo belangrijk om te beschikken over hulpmiddelen en vaardigheden om een hecht en doelgericht team, bestaande uit van nature verschillende individuen, te besturen. Maar hoe komt een goed en hecht team tot stand. En hoe handhaaft een team zich in de, soms heftige, bestuursdynamiek.

 

Wanneer u meer wilt weten over de kracht en zwakte van ‘vertrouwen’ in uw eigen Bestuur of Raad van Toezicht, dan mag u de bestuurscursus: “Boardroomdynamiek” niet missen. Het belooft een interactieve bijeenkomst te worden waarbij aan de hand van verschillende voorbeelden uit de praktijk de do’s en don’ts van het besturen worden besproken. U zult verbaasd zijn hoe deze basiscursus tot bijzondere inzichten over de psychologie van besturen en toezicht houden kan leiden. Uiteraard toepasbaar in uw eigen situatie!


Programma
Jacques Huberts biedt u deze bestuurscursus aan waarin aspecten als onder andere onderlinge afstemming van doelstellingen, open constructieve communicatie, samenwerking en besluitvorming de hoekstenen vormen van de bestuur pyramide. U krijgt hulpmiddelen en vaardigheden aangereikt om een hecht en doelgericht team, bestaande uit van nature verschillende individuen, te besturen en u komt te weten hoe een team zich in de, soms heftige, bestuursdynamiek handhaaft.


Wie is Jacques Huberts?
Jacques Huberts is lid van onze Raad van Advies en zelf zeer ervaren bestuurder en toezichthouder (o.a. lid RvC van Attero, oud-directeur en commissaris van Nedcar, NS Reizigers, Voorzitter WK Wielrennen 2012, etc). Hij krijgt deelnemers in beweging en brengt ze met elkaar in gesprek.


Locatie
Volgt.

 

Doelgroep
* Bestuurders en toezichthouders van verenigingen, ledenorganisaties, fondsen en federaties.
* Verenigingen die zelf ook al bezig zijn met veranderen.

 

Gaat uw vereniging het verschil maken?


U kunt zich tot 13 april 2017 aanmelden.  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Achternaam*
  Geslacht* ManVrouw
  Functie*
  E-mail*
  Telefoon*
  Organisatie*
  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 300,-. BTW is niet van toepassing
  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  * Verplichte velden