AVG bestuursleden verenigingenU heeft het vast al gehoord. Vanaf 25 mei 2018 zal de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Nederlandse privacytoezichthouder, de nieuwe privacywet (AVG) gaan handhaven. De AP kan flinke boetes opleggen en bestuursleden/toezichthouders zijn hoofdelijk aansprakelijk. Dit geldt voor alle soorten verenigingen en stichtingen, groot en klein.

 
Privacy Governance-onderzoek van PwC
Slechts 12 procent van de organisaties is volledig voorbereid op Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat blijkt uit het periodieke Privacy Governance-onderzoek van PwC onder 327 organisaties. De enquête is eind mei 2017 gehouden.

Inspiratiesessie over de gevolgen van de AVG voor de praktijk
Voor ons de reden om dit onderwerp op de agenda te zetten! We hebben twee organisaties bereid gevonden om voor u een -GRATIS- Inspiratiesessie te organiseren.

Tijdens deze sessies praten we u bij over de belangrijkste onderwerpen van de AVG en de verschillen met de huidige wetgeving en uiteraard de gevolgen van de AVG voor de praktijk.

U wordt uitgelegd hoe u strategische beslissingen kunt nemen op basis van inzicht in uw data met als doel een veiligheidsvoordeel voor uw brancheorganisatie of beroepsvereniging te realiseren.

Bruikbare handvatten waarmee u als bestuurder of toezichthouder kunt toetsen
Geen ingewikkelde juridisch verhalen, maar bruikbare handvatten waarmee u kunt toetsen of de dataverzameling binnen uw organisatie al voldoet aan de nieuwe wetgeving. En als deze niet voldoet, wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat dit alsnog gerealiseerd wordt.

Schrijf u nu in!
Wij verwelkomen u graag op een van onderstaande Inspiratiesessies:

20 september 2017 (Van 14.00 uur tot 18.00 uur)
Datamanagement en de nieuwe AVG
Locatie: Vlijmen (Nabij Den Bosch),
Kosten: Geen
Meer informatie en inschrijven >>>

10 oktober 2017 (Van 14.00 uur tot 18.00 uur)
Actualiteiten privacy voor bestuurders en toezichthouders
Locatie: Naarden
Kosten: Geen
Meer informatie en inschrijven >>>

 

De essentie van onze Inspiratiesessies? Verbinden op inhoud in een kleinschalige en vertrouwelijke omgeving en met praktijkgerichte tips naar huis!  Tot binnenkort!