Help jij met jouw juridische achtergrond toezicht houden op een maatschappelijke organisatie?

De Raad van Toezicht van de Bibliotheek Amstelland is vanwege het vertrek van de huidige toezichthouder op zoek naar een nieuw lid. Het besturen van maatschappelijke organisaties staat steeds meer in de belangstelling en het belang van goed toezicht is daarbij groot. Mensen dragen de organisatie, dat is bij de bibliotheek niet anders. We zijn op zoek naar een toezichthouder met kennis en ervaring op juridisch gebied. De Bibliotheek Amstelland opereert in zowel de gemeente Amstelveen, Uithoorn als Aalsmeer. De toezichthouder die wij zoeken weet goed wat er speelt binnen één van deze gemeenten en heeft daar ook een netwerk.

De RvT vergadert 4 tot 6 keer per jaar met de directie en houdt toezicht op de strategie en het budget. Het lidmaatschap is onbezoldigd.

Voor de bezetting van de Raad van Toezicht streven we naar diversiteit met betrekking tot leeftijd, gender en achtergrond. Verder is het van belang verschillende vakgebieden te vertegenwoordigen, zoals: Juridisch, Digitalisering & Innovatie, Financiën, Governance, Human Resources, Politiek & Cultuur.

Wij zoeken iemand met hart voor de bibliotheek met juridische expertise. Je bent maatschappelijk actief en woonachtig in of nabij het werkgebied van de gemeenten binnen Amstelland.

Kandidaten met een niet-Nederlandse achtergrond en kandidaten jonger dan 35 jaar worden nadrukkelijk gestimuleerd om te solliciteren. Gezien de huidige samenstelling van de RvT gaat de voorkeur uit naar een man.

 


Informatie- en Sollicitatiegegevens

 

Vacature Lid RvT Bibliotheek Amstelland

 

 

 

 

Je kunt solliciteren door je motivatie en CV toe te sturen naar a.sijm@debibliotheekamstelland.nl.

De sluitingsdatum is zondag 4 juni 2023. Mocht je nadere informatie willen, stuur ons dan een mail met je contactgegevens.


Sluit 5 juni 2023