Franc Weerwind is op zaterdag 4 februari door de ledenraad van de Fietsersbond benoemd tot voorzitter van de vereniging. Hij is in deze functie de opvolger van Alexandra van Huffelen die in juni 2016 aftrad.

Weerwind (52) is burgemeester van Almere sinds 2015, en was daarvoor burgemeester van de gemeenten Velsen en Niedorp. Hij ziet fietsen als een onmisbaar onderdeel van het dagelijks leven. “Als kind fietste ik naar school en heb ik ervaren hoe vrij je bent op de fiets. Je ziet meer en je beleeft meer. En het is een gezonde manier van je verplaatsen. De fiets is niet weg te denken uit ons straatbeeld; het is een goed vervoer- en recreatiemiddel. Ik ben vereerd dat ik voorzitter mag zijn van een vereniging die zoveel doet voor deze actieve vorm van mobiliteit.”

Fietsersbond-directeur Saskia Kluit is erg blij met de nieuwe voorzitter. “Franc Weerwind is een zeer kundige en aimabele bestuurder die het fietshart op de juiste plek heeft. Zowel Velsen als Almere zijn ooit door de Fietsersbond genomineerd als Fietsstad. Hopelijk kunnen we samen met Franc heel Nederland op dit niveau krijgen. Wij kunnen ons op het wereldfietscongres Velo-city in ieder geval gelukkig prijzen met deze voorzitter die veel goede voorbeelden kan laten zien uit zijn directe omgeving.”

Naast Franc Weerwind werd tijdens de ledenraad van de Fietsersbond ook Andrej Josic (20) benoemd als bestuurslid met als portefeuille jongeren en innovatie. Andrej was tot 2016 voorzitter van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS).
Bron: Fietsersbond.nl


Geplaatst op 8 februari 2017