Michael van Praag is in Zeist herkozen als voorzitter van de Nederlandse voetbalbond (KNVB). De 69-jarige bestuurder gaat voor zijn laatste termijn van drie jaar.

In Zeist stemden 36 afgevaardigden voor, een tegen en 21 aanwezigen onthielden zich van een stem. Van Praag was teleurgesteld in de uitkomst.

“Bedankt voor het vertrouwen dat ik heb gekregen”, reageerde Van Praag. “En ik weet ook wel waar die andere stemmen vandaan komen”, doelde hij op clubs uit het betaalde voetbal.

‘Geschoffeerd’

“Ik heb dinsdagmiddag met een afvaardiging van clubs uit ere- en eerste divisie gesproken en ik ben daar geschoffeerd op een manier die alle perken te buiten gaat.”

“Maar ik ben nooit te oud om te leren. Het moet wel van twee kanten komen. Dus ze moeten niet alleen bellen na tuchtrechtspraak van de UEFA of als ze nog geld tegoed hebben van een andere club. Maar ook bellen als ze zich niet betrokken voelen”, aldus de bondsvoorzitter.

Van Praag kreeg dinsdagmiddag in het voor-overleg kritiek van de clubs dat hij zich de afgelopen periode te weinig heeft bezig gehouden met het Nederlands voetbal.

Bondsvoorzitter sinds 2008

Op 27 augustus 2008 werd Van Praag gekozen tot bondsvoorzitter als opvolger van de eerder dat jaar overleden Jeu Sprengers.

Van Praag hanteerde dertien jaar de voorzittershamer bij Ajax en was in die periode drie jaar lid van het sectiebestuur van de KNVB.

Bron: NOS