Het komt vaak voor dat als mensen gevraagd worden voor een bestuursfunctie bij een vrijwilligersorganisatie dat ze aarzelen. Vragen die dan hoor het hoofd schieten zijn dan bijvoorbeeld: wat zijn de juridische en financiële risico’s? ; kan ik het wel?; hoe doe je het dan?; hoeveel tijd kost het? Enz. enz. In de Basistraining Besturen wordt duidelijk gemaakt hoe leuk besturen kan zijn, hoe stimulerend het is om maatschappelijk actief te zijn maar vooral hoe het effectief en behapbaar in tijd en moeite kan blijven als je maar een aantal vuistregels goed volgt. Dat betekent vooral een goed beeld wat besturen eigenlijk inhoudt; wat je rol, taak en bevoegdheden zijn; wat je doel is;  en vooral hoe je resultaten kunt bereiken en voetangels uit de weg kunt gaan. Met gezond verstand en het volgen van deze Basistraining gaat het je zeker lukken om succesvol te zijn en plezier aan je bestuursrol te beleven. Kortom, veel tips, trucs en interactie met collega-bestuurders maken het een leerzame en interactieve middag.

Donderdag 6 september organiseren wij wederom de Basistraining Besturen. Meer weten?

Basistraining Besturen

Gerelateerd nieuws:

Zomeractie (geldig van 1 juli 2018 – 31 augustus 2018)

Wilt u dat uw bestuur of raad van toezicht snel (weer) het juiste fundament van uw organisatie is, terwijl u zorgeloos op vakantie gaat? Maak dan gebruik van de zomeractie! U plaatst uw bestuursvacature én uw kandidaat kan zonder extra kosten deelnemen aan de Basistraining Besturen! (normaal is de deelnamefee 245,-!)

 

 

Achtergrond
In deze tijd is het werven van professionele bestuurders geen sinecure. Immers, de Nederlandse wetgever eist een behoorlijke taakvervulling en de veranderende maatschappelijke omgeving kan veeleisend en kritisch zijn. U kunt nu gebruik maken van de unieke mogelijkheid om een vacature te plaatsen én de kandidaat naar keuze de mogelijkheid te bieden om zonder extra kosten de Basistraining Besturen bij te wonen.

De Basistraining is een “Inleiding tot effectief en zorgvuldig besturen” en biedt uw kandidaat een interactieve en praktische introductie over het aansturen van een maatschappelijke organisatie. Na deze Basistraining heeft uw kandidaat een goed overzicht van de specifieke basiskennis ten aanzien van de taken en de verantwoordelijkheden die een bestuurder nodig heeft.

Bij de Basistraining Besturen worden de volgende aspecten belicht:

✔ Juridisch kader
✔ Aansprakelijkheid
✔ Risicomanagement
✔ Bestuur in control
✔ Zicht en sturing financiën
✔ Relatie bestuur en directie
✔ Crisismanagement

 

ZOMERACTIE  (Deze aanbieding is geldig van 1 juli ™ 31 augustus 2018)

U ontvangt bij plaatsing van uw vacature een GRATIS deelname Basistraining Besturen voor uw geworven kandidaat. 

* Uw vacature wordt geplaatst vanaf slechts € 295 ,-.
* Uw vacature wordt geplaatst op BoardroomMatch.nl
* Uw vacature wordt opgenomen in de wekelijks vacature-alert.
* Uw vacature wordt doorgeplaatst op de website van Bestuurderscentrum.nl.
* Uw kandidaat kan zonder extra kosten deelnemen aan de Basistraining Besturen!

 

DRUK HIER OM UW VACATURE OP TE GEVEN EN GEBRUIK TE MAKEN VAN DE ZOMERACTIE!

Het vinden van bestuurskandidaten met een passie voor besturen of toezicht houden is nog nooit zo gemakkelijk geweest!