Altijd al graag van betekenis willen zijn voor de maatschappij en jouw steentje hierin bij willen dragen?
Graag brengen wij de volgende vaste functie binnen het voortgezet onderwijs onder de aandacht. Voor het D’Oultremont College zijn wij op zoek naar een directeur. Ben jij een inspirerend, verbindend en communicatief vaardig samenwerkingsgericht leider met visie en passie voor onderwijs? Zie jij het als een uitdaging om een organisatie te begeleiden in de volgende stap in hun ontwikkeling? Neem dan contact met mij op, wellicht heb ik een hele mooie uitdaging voor je! Lees meer….Algemeen

Het d’Oultremont College is een scholengemeenschap voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium in Drunen. Het d’Oultremont College maakt onderdeel uit van OMO Scholengroep De Langstraat. Scholengroep De Langstraat is aangesloten bij de Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) en valt daarmee onder het bestuur van OMO. Het d’Oultremont College volgt de waarden van Ons Middelbaar Onderwijs, beschreven in het strategisch beleidsdocument Koers 2023: goed onderwijs, goed mens, goed leven, goed handelen.  Scholengroep De Langstraat heeft deze waarden vertaald naar drie kernwaarden: ZELFBEWUST zijn, VERTROUWEN hebben en VERBONDEN zijn met elkaar. Het d’Oultremont College heeft daar nog de eigen kernwaarde GROEI aan toegevoegd.

De school kenmerkt zich door een prettige en gemoedelijke sfeer, waarin iedereen elkaar kent en op een laagdrempelige manier met elkaar omgaat, zowel personeel onderling als in de interactie met de leerlingen. Er is veel individuele vrijheid en gelijkwaardigheid is een groot goed.

De school heeft 130 medewerkers en 1300 leerlingen.

De directeur vormt samen met 4 teamleiders het managementteam van het d’Oultremont College.

De functie

Voor de nieuw aan te stellen directeur zoeken wij een authentieke, inspirerende, verbindende, nieuwsgierige en communicatief vaardige waardegedreven leider met lef, visie, veranderkracht en passie en affiniteit voor het voorgezet onderwijs.

Een inspirator, communicator en strateeg die over grenzen heen kijkt en partijen aan elkaar weet te verbinden. Een directeur met lef, visie en oog voor gezonde bedrijfsvoering. Iemand die goed luistert, mensen echt ziet en open staat voor verschillende perspectieven. Een persoon die vervolgens ook besluiten neemt en hier koersvast in is.

Een bevlogen authentiek persoon met een moreel kompas die het woord leiderschap betekenis geeft. Iemand die oog heeft voor de fase waar de organisatie zich in bevindt (inclusief verankering en borging). Een voelbaar gecommitteerde, faciliterende leider met visie op onderwijs en samenwerking in de scholengroep. Iemand die ingesleten patronen weet om te buigen naar een moderne frisse gezonde organisatie gericht op de toekomst maar met oog voor de kracht en het unieke karakter van d’Oultremont College. Een leider die makkelijk contacten legt (zowel in- als  extern) en die denkt vanuit samenwerkingsverbanden. Iemand die nieuwe kansen in de sector/markt ziet en deze weet te benutten.

Een directeur die zich met hart en ziel verbindt aan de voorliggende opdracht, gelooft in de kernwaarden en richtinggevende principes van Scholengroep De Langstraat en die deze weet te vertalen naar het d’Oultremont College. Iemand die, vanuit deze kernwaarden en principes, het gezicht wil zijn zowel binnen de school, Drunen en omgeving als binnen Scholengroep De Langstraat.

Het is van belang dat de directeur benaderbaar is en in verbinding staat met de docenten, onderwijs ondersteunend personeel, de leerlingen en hun ouders en met de collega directeuren binnen de Scholengroep. Ook het bouwen en onderhouden van een extern netwerk in Drunen en omgeving behoort tot de kerntaken van de directeur. Een persoon met bestuurlijke en politieke sensitiviteit. Iemand die gelooft en werkt vanuit de bedoeling van Scholengroep De Langstraat.

De speerpunten in deze functie zijn:

  • het vertalen van de kernwaarden;
  • richtinggevende principes en visie van Scholengroep De Langstraat naar een duidelijk profiel vertalen voor het d’Oultremont College;
  • de vernieuwing van het onderwijsconcept voor het d’Oultremont College aansturen, doorvertalen en implementeren;
  • het herkenbare gezicht en boegbeeld zijn van het d’Oultremont College, zowel in de Scholengroep als in het maatschappelijke en politieke speelveld.

Het profiel

Ben jij een stevige daadkrachtige authentieke persoonlijkheid met visie, verandervaardigheden en samenwerkingslust? Beschik je over een hbo+ of academisch werk- en denkniveau  en ruime leidinggevende ervaring? Heb je ervaring met leidinggeven aan complexe veranderingsprocessen (strategie en cultuur) in een dynamische omgeving bij voorkeur in het onderwijs. Verras ons als je denkt met een onderwijshart (zonder onderwijservaring) wat voor ons te kunnen betekenen.

Ben je bedrijfskundig en financieel onderlegd,  toegankelijk, conceptueel en analytisch sterk en in het bezit van voldoende executiekracht? We zoeken een directeur die besluitvaardig is en durft positie te nemen, die helder is in keuzes en communicatief vaardig is. Iemand die zich verbonden voelt met de regio of bereid is hierin te investeren. Ben jij gericht op samenwerken, een verbinder, inspirerend, stimulerend, enthousiasmerend, koersvast en een procesfacilitator? Werk je graag in een open en familiaire cultuur en weet je netwerken te ontsluiten en kansen te benutten? Spreken de woorden enthousiast, energiek, innovatief en vooruitstrevend je aan? Dan komen wij graag met jou in contact!

Herken jij jezelf onvoldoende in deze functie of mocht je niet kunnen reageren, maar ken je wel de juiste persoon? Wil je mij dan in contact brengen met de betreffende kandidaat.


Informatie- en Sollicitatiegegevens
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Mirelle van Gemert op telefoonnummer 073-2021019. Gelieve uw reactie te sturen naar Avident in de vorm van uw schriftelijke motivatie en actueel cv door gebruik te maken van de volgende link https://tinyurl.com/2dkj2uh7.Een referentiecheck en VOG zijn onderdeel van de procedure, evenals een (online) assessment. Reageren kan tot 6 juni 2023.

 

Als je graag het uitgebreide profiel wilt lezen klik dan op de volgende link: https://tinyurl.com/ydwb5v5e.


Sluit 6 juni 2023