Marian Geluk wordt per 1 mei de nieuwe directeur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI). Zij volgt hiermee Philip den Ouden (65) op die de FNLI na 13 jaar verlaat.

Marian Geluk (51) is momenteel directeur van het TIFN (Top Institute Food & Nutrition) in Wageningen. Zij is opgeleid tot moleculair wetenschapper en werkte eerder voor de evenknie van TIFN in Chili. Daarvoor werkte ze o.a. bij Food & Biobased Research van de WUR en bij Unilever en Nizo.

Bas van den Berg, voorzitter van de FNLI en COO Royal Friesland Campina: “Wij zijn heel blij dat Marian het stokje van Philip gaat overnemen. Met haar ervaring in food en haar achtergrond in de voedingswetenschap beschikt zij over de juiste kennis en vaardigheden om onze sector die uiteenlopende uitdagingen kent, te vertegenwoordigen. Het bestuur van de FNLI heeft er alle vertrouwen in dat zij op belangrijke thema’s als gezondheid en duurzaamheid de FNLI verder zal laten groeien en de industrie zal stimuleren als koploper de maatschappelijke uitdagingen aan te gaan.

Daarmee is Marian de juiste opvolger van Philip den Ouden die de FNLI vanaf de start in 2004 heeft opgebouwd tot wat het nu is; een brancheorganisatie die een duidelijke meerwaarde voor de industrie levert als stimulator van groei, professionalisering, verduurzaming en van dialoog met de maatschappij. Daarnaast speelt de FNLI nu een substantiële rol in het behartigen van de belangen van de grootste economische sector van Nederland. We zijn Philip dan ook zeer erkentelijk voor die resultaten.”

Philip den Ouden, die in juni met pensioen gaat, was de eerste directeur van de FNLI en werkte eerder bij Ahold en bij Smit Internationale in Rotterdam.

Bron: FNHL


Geplaatst op 16 maart 2017