NHG genootschap huisartsen vacature directiesecretaris bestuurssecretaris

Ben jij zowel organisatorisch, bestuurskundig als juridisch onderlegd en lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren in een uitdagende academische omgeving? Solliciteer dan op de functie Directie-Bestuurssecretaris bij het NHG, de onafhankelijke wetenschappelijke vereniging voor Nederlandse huisartsen.

 

Wat kun je verwachten?

Als Directie-/Bestuurssecretaris ben je verantwoordelijk voor het organisatorisch, bestuurlijk en juridisch ondersteunen van het bestuur/de directie. Je bent de spin in het web bij de interactie tussen de bestuurder en de Raad van Toezicht. Je houdt je o.a. bezig met de volgende taken:

 • inhoudelijke en procedurele voorbereiding van bestuurlijke besluitvorming (t.b.v. bestuur, Raad van Toezicht, Algemene Ledenvergadering, Verenigingsraad, Ondernemingsraad, beleidsvoorbereiding voor de directie);
 • je werkt bestuursbesluiten uit en bewaakt de uitvoering ervan;
 • je draagt zorg voor de uitwerking van vastgesteld beleid in concrete richtlijnen, regelingen, instrumenten m.b.t. de vereniging;
 • je bewaakt de voortgang en communicatie van en processen rondom de strategische beleidscyclus en beleidsuitvoering;
 • je treedt op als ambtelijk secretaris tijdens diverse vergaderingen en bijeenkomsten (bijv. bij tripartietoverleg LHV-Ineen en expertgroepen);
 • je organiseert en coördineert de beleidscyclus;
 • je draagt zorg voor procesbewaking en -redactie rond jaarplannen en -verslagen.

 

Wie ben je?

 • Je bent een stevige gesprekspartner die het leuk vindt om onderzoekend, analytisch en adviserend te werken. Je gaat gestructureerd en zorgvuldig te werk en bent bovendien discreet en diplomatiek. Daarnaast beschik je over:
 • WO werk- en denkniveau;
 • Een academische opleiding op het gebied van bijvoorbeeld bestuurskunde of rechten
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare positie;
 • Uitstekende tekstuele vaardigheden.

 

Wat bieden wij?

Het betreft een overeenkomst voor de duur van een jaar, met de intentie voor een contract voor onbepaalde tijd. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris bij een fulltime aanstelling minimaal € 4.930 bruto per maand en maximaal € 6.087 bruto per maand (schaal 13), exclusief 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering (8,3 %) en een tegemoetkoming in de ziektekosten.

 

Waarom kiezen voor het NHG?

Kiezen voor het NHG is kiezen voor een wetenschappelijke organisatie, die dagelijks haar bijdrage levert aan het professionaliseren van het huisartsenvak. Met ruim 130 collega’s zorgen we ervoor dat de huisarts over de meest actuele huisartsgeneeskundige kennis kan beschikken, zodat de patiënt de best mogelijke zorg kan krijgen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Hierbij hebben we altijd oog voor de spanning die huisartsen ervaren tussen de op de wetenschap gebaseerde  adviezen en de praktische werkvragen.

 

Wanneer je aan de slag gaat bij het NHG kom je terecht in een omgeving waar onafhankelijkheid, samenwerken, kritisch zijn en betrouwbaarheid belangrijk worden gevonden. Samen met de veranderende behoefte van onze ruim 12.000 leden zorgt dit ervoor dat wij continu onze producten en diensten evalueren en blijven innoveren.

 

Meer informatie en solliciteren

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Rob Dijkstra (directeur-bestuurder), tel.: 030-2823500 of R.Dijkstra@nhg.org. Sollicitaties voorzien van Curriculum Vitae kun je sturen naar Sandy Bosman (hoofd P&O a.i.), solliciteren@nhg.org. Je kunt tot en met 11 maart reageren.