”Ieder mens geeft het liefst zelf vorm aan zijn eigen leven. Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij invulling aan alle facetten van het leven: wonen, werken, vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een professionele partner en handelen vanuit ons hart, gelijkwaardigheid en respect.” Bij Pergamijn zijn ca. 1200 zorgprofessionals en 600 vrijwilligers werkzaam die dagelijks kleur geven aan het leven van onze cliënten. Het werkgebied is groot: Midden-Limburg, Westelijke Mijnstreek, Parkstad en Heuvelland.

 

Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een:

Bestuurssecretaris
36 uur

 

Positie van de bestuurssecretaris

De bestuurssecretaris is als staffunctie gepositioneerd onder de Raad van Bestuur en maakt deel uit van het managementteam. De bestuurssecretaris geeft leiding aan het bestuurssecretariaat en een kleine beleidsstaf (ca. 5 fte).

 

Jouw baan

Afgelopen jaar is ‘de koers’ voor de komende jaren bepaald. Samen met de Raad van Bestuur en je collega MT leden ga je er voor zorgen dat de organisatie op koers blijft en dat doelstellingen worden behaald. Vanuit je rol als bestuurssecretaris coördineer en bewaak je de jaarcyclus en zorg je voor een soepel verloop van besluitvormingsprocessen. Belangrijke stakeholders zoals de Cliëntenraad en de Ondernemingsraad worden door jou tijdig geïnformeerd en in dit proces betrokken. Je ondersteunt de Raad van Toezicht in de rol van ambtelijk secretaris en vanuit governance heb je een actief signalerende rol naar hen. Op inspirerende wijze geef je leiding aan het bestuurssecretariaat en de beleidsstaf waarin de disciplines Strategie & Beleid, Kwaliteit, Privacy & Informatiebeveiliging en Marketing & Communicatie zijn ondergebracht. Je adviseert en ondersteunt de Raad van Bestuur en het Management team door het bijhouden van actuele ontwikkelingen en deze te vertalen naar kansen of impact voor de organisatie.

 

Wij bieden

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:

  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 65 (min. € 3.624,= en max € 5.476,=);
  • Vanaf december dit jaar werken vanuit een moderne kantoorlocatie op loopafstand van station Sittard;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.

 

Meer informatie?

Wil je meer weten over de functie of over onze organisatie? Dan kun je contact opnemen Joost Loeffen, Raad van Bestuur tel: 06-42 60 67 11 of Lonneke Bosch, Strategisch HRM adviseur 06-43877638. Mailen kan ook l.loeffen@pergamijn.org of l.bosch@pergamijn.org

 

Heb je interesse?

Wil jij Pergamijn komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie –voor 26 mei 2020- onder vermelding van vacaturenummer BEST-20205 naar job.3tupy@pergamijn.recruitee.com.  Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure. De selectiegesprekken zijn gepland op 10 juni as. De selectiegesprekken worden gehouden op locatie van Pergamijn. Voor de gesprekken op locatie zullen de actuele richtlijnen van het RIVM worden gehanteerd.

Bij indiensttreding vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.

Vereisten

Wie ben jij?

Onze nieuwe bestuurssecretaris heeft een afgeronde academische opleiding (bijvoorbeeld gezondheidswetenschappen, bestuurskunde of bedrijfskunde) en beschikt over minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie in een complexe omgeving. Je hebt aantoonbare affiniteit met de zorgsector en je hebt voldoende vlieguren gemaakt in beleids – en besluitvormingsprocessen. Je bent een inspirerende persoonlijkheid, schakelt snel en gemakkelijk en communiceert op een heldere en transparante wijze op de verschillende niveaus in de organisatie. Verder beschik je over verbindende kwaliteiten en kan je tegenstellingen overbruggen. Je analytisch vermogen is sterk ontwikkeld en je houdt uitstekend het overzicht en ziet complexe problemen als een uitdaging. Integriteit staat bij jou hoog in het vaandel en je weet dan ook goed om te gaan met vertrouwelijke kwesties. Je bent resultaatgericht, stressbestendig en je houdt overzicht en bewaakt prioriteiten.