peterdouwes4bcnPeter Douwes gaat Ronald van der Giessen opvolgen als directeur van het Oranje Fonds. Na een zorgvuldige sollicitatieprocedure is Douwes door het bestuur van het Oranje Fonds benoemd tot nieuwe directeur. Hij is vanaf 1 mei in dienst en zal per 1 juni alle taken van Van der Giessen overnemen. 

Douwes was de afgelopen jaren directeur van Make A Wish Nederland. Eerder werkte hij voor Bols Wessanen en Twijnstra Gudde en ontwikkelde hij TEAMstages in Amsterdam. Bestuursvoorzitter Dick Benschop: “Tijdens de sollicitatieprocedure is duidelijk geworden dat Peter behalve ondernemend ook verbindend is. Hij is de juiste persoon om voort te bouwen op het stevige fundament dat er in de eerste 15 jaar is gelegd. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat onder zijn leiding een mooie periode aanbreekt van verdere groei en versterking van het Oranje Fonds.”

‘Nog meer mensen bereiken’
Peter Douwes: “Ik ben trots dat ik als directeur van het grootste sociale fonds van Nederland aan de slag mag. Samen ons land mooier en socialer maken is in deze tijd misschien wel belangrijker dan ooit. Het Oranje Fonds is in 15 jaar uitgegroeid tot een organisatie die echt een verschil maakt in de Nederlandse samenleving. Ik kijk er naar uit om het Fonds nóg verder uit te bouwen en zo nog meer mensen in ons Koninkrijk te bereiken.”

Impuls van ontwikkeling
Ronald van der Giessen maakte afgelopen november bekend dat hij zijn post als directeur in 2017 zou gaan verlaten. Het Oranje Fonds bestaat dit jaar 15 jaar. Voor Van der Giessen, directeur van het eerste uur, het aangewezen moment om met een sterk fundament ruimte te maken voor weer een nieuwe impuls van ontwikkeling. Zowel voor de organisatie als voor hem persoonlijk. De uitreiking van de Appeltjes van Oranje op 18 mei is zijn laatste publieke optreden als directeur van het Fonds.

____

Bron: Het Oranjefonds
Gepubliceerd op 2 mei 2017