Raphaelstichting vacature lid raad toezicht schoorleDe Raphaëlstichting is een zorgaanbieder met diverse locaties in Noord- en Zuid-Holland. Er werken 1.400 medewerkers voor 1.200 cliënten. De Raphaëlstichting is een brede organisatie die voornamelijk werkt voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast is zij ook in de psychiatrie en de verpleeghuiszorg actief.

De Raphaëlstichting werkt vanuit een antroposofisch geïnspireerde zorgvisie waarin de individuele ontwikkeling van cliënt en medewerker voorop staat. Binnen een intensief gemeenschapsleven is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Het Centraal Bureau is gevestigd in Schoorl.

De Raphaëlstichting is op zoek naar een Lid van de Raad van Toezicht

Algemeen profiel:
U heeft algemene bestuurlijke kwaliteiten en ervaring, een moderne visie op toezicht en bent in staat te schakelen tussen tussen afstand en nabijheid. U heeft gevoel bij de zorg voor mensen met een beperking, kennis van de ontwikkelingen in de zorg, affiniteit met de antroposofie en de kernwaarden van de Raphaëlstichting. Daarnaast heeft u een (positief-)kritische blik op de besturing, bedrijfsvoering, kwaliteit en veiligheid in een waardegedreven organisatie als de Raphaëlstichting. U versterkt ons team, durft anders te denken, bent zich bewust van de wisselwerking tussen de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur en u weet welke bestuurlijke dilemma’s en ontwikkelingen in deze sector voorkomen. U bent ontvankelijk, luisterend, moedig, doortastend en denkt out of the box.

Specifiek profiel:
U heeft kennis van ICT en financiën, bij voorkeur in de Care-sector en u bent bereid in de Auditcommissie plaats te nemen. U heeft bestuurlijke ervaring, liefst in een eindverantwoordelijke functie.

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Remco Bakker, voorzitter Raad van Bestuur (072-5099043).

Uw sollicitatie kunt u voor 15 augustus 2018 per e-mail sturen aan het bestuurssecretariaat van de Raphaëlstichting: j.zandstra@raphaelstichting.nl.
De eerste gespreksronde vindt plaats op woensdag 5 september 2018.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.