Even je ogen dicht op kantoor, om daarna weer fris verder te gaan. De powernap wordt ook op kantoor wat gebruikelijker, al moet je een drempel over om naast je werkende collega’s te slapen.

In het kantoor van de Vlaamse start-up The Vigor Unit hoef je niet raar op te kijken als je tussen de bureaus ineens een tukkende medewerker treft. De vier medewerkers zijn regelmatig te vinden in de kantoorhangmat.

“Voor het lezen van een lang rapport, maar ook voor een middagdutje na de lunch”, vertelt Stijn Ringoir van het bedrijf. Een wekker die afgaat of een por van een collega moet hem na twintig minuten weer wakker maken – vlak voordat je in een diepe slaap valt en dus versuft wakker wordt.

Was de powernap voorheen vooral voorbehouden aan thuiswerkers – waar je bed of bank nooit ver weg is – kan het tegenwoordig ook steeds vaker op de werkvloer. Nu vitaliteit een steeds belangrijker onderwerp wordt, lijkt de powernap ook in werkomgevingen steeds vaker mogelijk.

Wilt u weten wie de Powernap als lokkertje voor nieuw personeel gebruikt? Wist u dat er ook al duttende bazen zijn, die het goede voorbeeld hierin zijn? Voor meer achtergrond gaat u naar het oorspronkelijke artikel bij NU.nl.

____

Datum: 19 november 2019
Bron: NU.nl

Meer informatie via >>