Wil jij een rol spelen in het behoud van historisch erfgoed in de provincie Utrecht?

 

Stichting Monumentenwacht Utrecht zoekt een nieuw lid voor de raad van toezicht. Als lid heb je invloed op strategie en budget, en werk je samen met ervaren professionals.

Stichting Monumentenwacht Utrecht

Stichting Monumentenwacht Utrecht heeft als doel het behoud van cultuurhistorische bouwwerken in de provincie Utrecht te waarborgen, zonder winstoogmerk. Om dat te bereiken worden vooral preventieve maatregelen geadviseerd. Onze organisatie voert regelmatige inspecties uit waarbij (kleine) gebreken direct worden verholpen. Daarnaast geven wij aanvullend advies over grotere renovatie- en onderhoudswerkzaamheden.

Raad van Toezicht stichting Monumentenwacht Utrecht

Als lid van de raad van toezicht van de Stichting Monumentenwacht Utrecht ervaar je zelf hoe bijzonder het is om betrokken te zijn bij onze organisatie. Naast de maatschappelijke relevantie van jouw werk, heb je de mogelijkheid om samen te werken met een toegewijd en prettig team. Bovendien is het inspirerend dat je zowel je professionele vaardigheid als je passie voor monumenten, geschiedenis en techniek (met name gericht op verduurzaming) kunt combineren.

Er is op dit moment één vacature als gevolg van het vertrek van een van onze toezichthouders. De raad van toezicht vergadert 4 tot 6 keer per jaar met de directie en houdt toezicht op de strategie en het budget van de organisatie. Het lidmaatschap is onbezoldigd. Wij geloven dat verschillen ons sterker en beter maken en staan voor gelijke kansen voor iedereen ongeacht leeftijd, gender en achtergrond.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ervaren kandidaat met affiniteit met het cultureel erfgoed. Het is daarbij een pré als je ervaring hebt binnen de monumenten- of culturele wereld.

Als lid van de raad van toezicht is het volgende van belang:

  • Je beschikt over bestuurlijke ervaring en hebt het vermogen om overzicht te behouden en verbanden te zien;
  • Je hebt kennis van en visie op digitalisering en/of verduurzaming;
  • Je bent in staat om actief te luisteren en streeft naar een goede dialoog waarbij je ruimte geeft en neemt;
  • Je bent een teamspeler en draagt bij aan de diversiteit binnen het team;
  • Je fungeert als een onafhankelijke, actieve sparringpartner voor de directeur bestuurder van Stichting Monumentenwacht Utrecht. Je bewaakt de juiste balans tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand;
  • Je bent flexibel en hebt tijd om op professionele wijze invulling te geven aan de rol van lid van de raad van toezicht.

Solliciteren

Heb je zin om jouw kennis, kunde en visie van toegevoegde waarde te laten zijn binnen Monumentenzorg? Stuur dan je motivatie en CV naar w.vandekant@monumentenwacht-utrecht.nl. De sluitingsdatum is 29 augustus 2023. Mocht je nadere informatie willen, dan kan je bellen met Cecile Wijdeveld, vice voorzitter raad van toezicht (06-20438209) of Wim van de Kant, directeur-bestuurder a.i. (06-51090056).

Voor meer informatie kun je de volgende website bekijken: www.monumentenwacht-utrecht.nl waar ook een uitgebreid functieprofiel te vinden is.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.