Unie bosgroepen, vacature, directeur, bestuurderDe Unie van Bosgroepen is het coördinerende en belangenbehartigende orgaan van de drie in Nederland opererende Bosgroepen. Bosgroepen zijn coöperatieve verenigingen van eigenaren van bos- en natuurterreinen die zich richten op ondersteuning van het beheer van deze terreinen. De Unie coördineert gezamenlijke activiteiten, speelt een belangrijke rol bij de opzet en de uitvoering van op het beheer gerichte subsidieregelingen en collectieve certificering (zoals FSC), vertegenwoordigt de Bosgroepen op landelijk niveau in externe overlegcircuits, bevordert kennisontwikkeling en kennisdeling bij en door de Bosgroepen, en coördineert landelijk de public relations en communicatie.

Taken

Als directeur/bestuurder van de Unie van Bosgroepen heeft u de dagelijkse leiding over de werkorganisatie van de Unie en bestuurt u de organisatie. U behartigt de belangen van de Bosgroepen in landelijke circuits en overlegorganen. Hierbij bent u het gezicht van de Bosgroepen in Nederland. U onderhoudt het netwerk van de Bosgroepen op landelijk niveau en bouwt dit verder uit.

U werkt aan het ingezette traject voor de verdere ontwikkeling en toekomst van de Unie, met onder meer aandacht voor het besturingsmodel en voor de ontwikkeling van een goed systeem voor kennisontwikkeling en –deling.

Profiel

  • Gezichtsbepalende en goede netwerker, die de belangen van de Bosgroepen adequaat vertegenwoordigt
  • Passend in een klein team van professionals
  • Besluitvaardig, dienstvaardig en accuraat
  • Kan goed werken binnen taakstellende begrotingskaders, kwaliteitsniveaus en deadlines

 Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau
  • Ervaring met netwerken in en kennis van bos- en natuurbeheer
  • Ervaring met (bestuurlijk) netwerken en acquisitietrajecten
  • Beschikt over bestuurlijke kwaliteiten
  • Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden

Wij bieden

Afwisselend werk in een mooie, groene non-profit organisatie, waarbij de coöperatieve gedachte en de service richting de leden voorop staat. Dit alles in een informele, professionele werksfeer te midden van gepassioneerde collega’s.

Het betreft een werkverband van maximaal 32 uur.

Het maandsalaris bedraagt maximaal schaal 14 CAR-UWO (€6742 bij voltijds dienstverband).

De standplaats is Ede.

Het betreft vooralsnog een tijdelijke aanstelling van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Afhankelijk van de verdere organisatieontwikkeling valt een verandering van de inhoud van de functie in de komende jaren niet uit te sluiten.

Informatie en reageren

Wij zien uw sollicitatie graag uiterlijk 31 juli 2019 tegemoet, via email unie@bosgroepen.nl t.a.v.  de voorzitter van de Raad van Toezicht, dhr. J.J. de Graeff.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos Jansen, directeur a.i. Unie van Bosgroepen (0652381870).

Gesprekken vinden plaats vanaf augustus 2019.

Een presentatie aan de medewerkers en een assessment kunnen deel uitmaken van de procedure.

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE VACATURE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.

Word deelnemer van het Bestuurdersnetwerk! Sluit ook aan en schrijf u nu gratis in voor de Nieuwsbrief!

nieuwsbrief bestuurderscentrum bestuurders verenigingen stichtingenWilt u ook deelnemer worden van het Bestuurdersnetwerk? Schrijf u dan -gratis- in voor de  maandelijkse nieuwsbrief van Bestuurderscentrum.

U ontvangt tevens persoonlijke uitnodigingen voor de bijeenkomsten van bestuurderscentrum.

U kunt bovendien kiezen voor een uitbreiding met de Vacature-Alert. U ontvangt dan wekelijke een overzicht van alle nieuwe vacatures van bestuurs- en toezichthoudende functies op Bestuurderscentrum èn BoardroomMatch, de vacaturesite voor professionele bestuurders.

Ik meld mij aan!