Whiplashstichting, hilversum, vacature, bestuurslid, bestuurssecretaris, secretaris, bestuurslidDe penningmeester maakt deel uit van het Dagelijks Bestuur van onze stichting. Als penningmeester ben u verantwoordelijk voor de bewaking en voortgang van het financiële beleid van de stichting en voor haar verschillende werkgroepen die elk met een eigen (deel)budget werken. 

De penningmeester is o.a. verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van de jaarlijkse begroting(en), het bewaken van de plannen van het bestuur aan de hand van de begroting(en), het maken en presenteren van periodieke financiële rapportages ten behoeve van sturing op de begroting(en), het ontwikkelen van een gefundeerd financieel beleid voor de langere termijn en monitoring en controle op de uitvoering van de financiële administratie in het boekhoudprogramma E-captain. 

Daarnaast staat u in nauw contact met de accountant bij het opstellen en controleren van de jaarrekening en bent u voorts verantwoordelijk voor het aanvragen, bewaken en verantwoorden van overheidssubsidies. 

Wij zoeken…
We verwachten van bestuursleden betrokkenheid, enthousiasme, daadkracht en een hands-on aanpak om ervoor te zorgen dat onze stichting goed functioneert. Het beschikken over goede contactuele en communicatieve vaardigheden om mensen te inspireren en te binden, goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en organisatorisch vermogen zijn een vereiste. Wij vinden een positief-kritische houding, strategisch denk- en werkniveau, snel en proactief handelen en affiniteit met werken op vrijwillige basis belangrijk. 

Voor de functie van penningmeester zijn we op zoek naar iemand met een adequaat opleidingsniveau (HBO+) en een financiële achtergrond. Bestuurlijke ervaring alsmede kennis van whiplash en het werkveld is een pre (zorg of patiëntenbeweging). 

Het bestuur vergadert zo’n 4-6x keer per jaar (tijdstip en locatie in overleg, centraal in het land gelegen). Daarnaast wordt van bestuursleden verwacht aanwezig te zijn op de jaarlijkse vrijwilligersdag en de jaarlijkse informatiebijeenkomst.

De overige werkzaamheden zijn in eigen tijd in te delen. 

Wat biedt de WSN?
De functie is onbezoldigd. De WSN biedt een vergoeding van gemaakte reis- en onkostenvergoeding. Het kantoor van de WSN is centraal gelegen, en goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Wij werken graag informeel met elkaar en onderhouden korte lijntjes. Wij bieden de mogelijkheid om uw vaardigheden uit te breiden middels cursussen via een ondersteunend bedrijf voor patiëntenorganisaties, om zo optimaal uw functie invulling te geven. \

Is uw interesse gewekt?
Stuur dan uw motivatiebrief met CV naar onze vrijwilligerscoördinator, via vrijwilligers@whiplashstichting.nl 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.