Whiplashstichting, hilversum, vacature, bestuurslid, bestuurssecretaris, secretaris, bestuurslidDe voorzitter maakt deel uit van het Dagelijks Bestuur van onze stichting. Als voorzitter bent u het gezicht van de organisatie, voor de stichting en voor de buitenwereld. 

 

 

Taken:
Leidt vergaderingen, leidt het bestuur: neemt initiatieven, coördineert en zorgt dat de bestuurswerkzaamheden worden uitgevoerd. Vertegenwoordigt de stichting naar binnen en buiten zoals bij officiële gelegenheden. Heeft een bemiddelende functie om de verschillende partijen op één lijn te krijgen. De voorzitter is de spreekbuis van het bestuur naar de leden en vrijwilligers. De voorzitter is in de eerste plaats coördinator en stemt de activiteiten binnen de organisatie op elkaar af, inspireert zijn bestuursleden, hij/zij is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Verder verzorgt de voorzitter 2 x per jaar het ‘nieuws vanuit het bestuur’ voor in het Whiplash Magazine. 

Wij zoeken…
We verwachten van bestuursleden betrokkenheid, enthousiasme, daadkracht en een hands-on aanpak om ervoor te zorgen dat onze stichting goed functioneert. Het beschikken over goede contactuele en communicatieve vaardigheden om mensen te inspireren en te binden, goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en organisatorisch vermogen zijn een vereiste. Wij vinden een positief-kritische houding, strategisch denk- en werkniveau, snel en proactief handelen en affiniteit met werken op vrijwillige basis belangrijk. Bestuurlijke ervaring alsmede kennis van whiplash en het werkveld is een pre (zorg of patiëntenbeweging). 

Het bestuur vergadert zo’n 8 keer per jaar (tijdstippen locatie in overleg, wel centraal in het land gelegen). Daarnaast wordt van bestuursleden verwacht aanwezig te zijn op het jaarlijks vrijwilligersdag en de jaarlijkse informatiebijeenkomst.

De overige werkzaamheden zijn in eigen tijd in te delen. 

Wat biedt de WSN?
De functie is onbezoldigd. De WSN biedt een vergoeding van gemaakte reis- en onkostenvergoeding. Het kantoor van de WSN is centraal gelegen (Hilversum), en goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Wij werken graag informeel met elkaar en hebben korte lijntjes. Wij bieden de mogelijkheid om uw vaardigheden uit te breiden middels cursussen via een ondersteunend bedrijf voor patiëntenorganisaties, om zo optimaal uw functie invulling te geven. 

Is uw interesse gewekt?
Stuur dan voor 1 juli uw motivatiebrief met CV naar onze vrijwilligerscoördinator, via vrijwilligers@whiplashstichting.nl 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.