Vacature Bestuurslid Stichting FBPN

 

FBPN is een ondersteuningsbureau (ANBI, BTW vrijgesteld) voor op dit moment 18 en binnenkort 19 patiënten- en belangenorganisaties. Zie www.fbpn.nl.  Doelstelling is onze aangesloten organisaties zo goed mogelijk van dienst te zijn tegen zo laag mogelijke kosten en de besturen van onze organisaties te ontzorgen. Wij ondersteunen onze organisaties op administratief gebied, maar ook beleidsmatig. FBPN staat garant voor professionele dienstverlening, hetgeen van groot belang is voor de continuïteit van onze organisaties. Een team vrijwilligers ondersteunt de professionals.

 

Het bureau is gevestigd in Nijkerk en heeft 6 (deels parttime) medewerkers (5 fte). Het budget voor 2020 bedraagt  € 360.000

De kernwaarden van FBPN zijn: betrokken, verantwoordelijk, teamgeest en service. FBPN staat bekend als een zeer betrouwbare, efficiënt werkende en professionele organisatie. Het bestuur fungeert als een bestuur ‘op afstand’, de dagelijkse leiding berust bij de directeur/bureaumanager.

 

Aansturing van de organisatie

Het bestuur wordt gevormd door vier personen. Behalve de voorzitter fungeert een penningmeester, een secretaris (die o.a verantwoordelijk is voor personeelszaken) en een bestuurslid met mogelijk aandachtsgebied aangesloten organisaties of pr en communicatie. De aangesloten  organisaties geven goedkeuring aan beleid en financiën van FBPN. Twee keer per jaar worden voor deze  organisaties bijeenkomsten georganiseerd met een actueel thema en wordt kennis gedeeld en informatie uitgewisseld.

Op dit moment is er een vacature voor de functie van bestuurslid met als  mogelijk aandachtgebied contacten met de aangesloten organisaties, dan wel pr en communicatie.

 

Kandidaat dient bij voorkeur te beschikken over:

  • Ervaring en/of affiniteit met patiëntenorganisaties en/of andere belangen/non-profit organisaties
  • Ervaring en/of affiniteit met pr en communicatie
  • Tactische vaardigheden
  • Enige bestuurservaring of belangstelling voor een dergelijke functie
  • Een collegiale instelling
  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden

 

Vergaderfrequenties

Het bestuur vergadert gemiddeld 6x per jaar in Nijkerk. Het tijdstip daarvan wordt in onderling overleg geregeld.

 

Overige gegevens

Reiskosten en andere aantoonbare bestuurskosten worden vergoed.

FBPN beschikt over  een bestuursaansprakelijkheidsverzekering.

 

Nadere informatie

Hiervoor kunt u zich richten tot:
Tonny van Diemen (voorzitter)
e-mail: tvandiemen@gmail.com
Telefoon: 06 – 51758995

Jacqueline Kieft (bureauhoofd)
e-mail: info@fbpn.nl
Telefoon: 033 – 2471041

 

Reacties ontvangen wij graag vóór 1 maart via info@fbpn.nl (Jacqueline Kieft, bureaumanager)