Het Haags Dierencentrum (HDC) (https://www.haagsdierencentrum.nl) is het oudste dierenasiel in Nederland. Jaarlijks biedt het HDC noodhulp, verzorging en begeleiding aan ruim 1.700 zwerfhonden en –katten op jaarbasis, evenals pensionvoorzieningen voor kort verblijf voor katten en honden.

Terwijl we ons 142e bedrijfsjaar ingaan, implementeert het Dierencentrum een nieuwe governance structuur om onze toekomstige ambities te ondersteunen en een ​​kenniscentrum te worden voor de humane behandeling, het management en het algemeen welzijn van honden en katten in heel Den Haag (en mogelijk landelijk).

Momenteel werken er ongeveer 25 vaste medewerkers en meer dan 150 vrijwilligers bij het Haags Dierencentrum, dat wordt gefinancierd door overheidsbijdragen (welke slechts 20% van de benodigde financiering uitmaken), beperkte commerciële activiteiten (zoals het pension en onze eigen winkel) en door de genereuze gemeenschapssteun van onze sponsors en donoren.

Om het Bestuur in de toekomst te ondersteunen en te adviseren, zijn we momenteel op zoek naar potentiële leden voor de Raad van Toezicht met ervaring op een van de volgende onderwerpen: dierenwelzijn/gedrag – HR/personeelszaken – marketing/communicatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via bestuur@haagsdierencentrum.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.