Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) is een multidisciplinaire, educatieve instelling voor amateurkunst in Eindhoven. CKE brengt mensen van alle leeftijden op verschillende manieren en niveaus in aanraking met actieve kunstbeoefening en kunst- en cultuureducatie. CKE is het Huis voor Amateurkunst en Cultuureducatie voor de regio Eindhoven. Het Huis biedt ruimte aan verschillende studio’s, ateliers, leslokalen, een concertzaal, een theaterzaal, kantoren en een horeca gelegenheid. Een moderne open locatie om trots op te zijn en waar iedereen welkom is, gastvrij en dynamisch.

 

DE ORGANISATIE

CKE heeft een omzet van circa € 5,5 miljoen waarvan € 3,7 miljoen subsidie van de gemeente Eindhoven. Het overige deel zijn eigen inkomsten. Bij CKE werken circa 120 mensen (ruim 50 fte’s). Conform de governance code cultuur 2019 kent CKE een raad van toezicht/directeur-bestuurder model. De raad van toezicht telt minimaal vijf leden. In 2019 treden twee leden af. De directeur-bestuurder rapporteert op transparante wijze aan de raad van toezicht in constructieve dialoog met de ondernemings­raad. De directeur-bestuurder van CKE is eindverantwoordelijk voor alle aspecten van de organisatie.

CKE zoekt:

Twee leden Raad van Toezicht (m/v)

 

RAAD VAN TOEZICHT

De raad van toezicht erkent de 8 principes van de governance code cultuur 2019 en neemt deze als kader over. Binnen de raad wordt gewerkt op basis van gelijkwaardigheid, met besluitvorming op basis van consent als uitgangspunt.

De raad kent een remuneratiecommissie en een financiële commissie. Deze beide commissies hebben een aanvullende rol als voorbereiding op besluitvorming in de raad. De samenstelling van de raad is bij voorkeur divers. Aanvulling met minimaal één vrouwelijke toezichthouder heeft de voorkeur.

De raad vergadert doorgaans op een maandagavond: zes reguliere vergaderingen, aangevuld met een aantal bijeenkomsten per commissie.

 

PROFIEL

De toezichthouders die CKE zoekt:

  • Zijn betrokken personen met grote affiniteit voor cultuur;
  • Hebben een HBO- of academisch werk- en denkniveau;
  • Hebben een netwerk in de Eindhovense politiek en/of het bedrijfsleven;
  • Kunnen als generalist toezien op de bedrijfsvoering en strategische planvorming;
  • Willen actief bijdragen aan de verdere uitbouw van CKE als spil in de cultuursector van Eindhoven en omgeving.

Bestuurlijke of toezichthoudende ervaring kan een meerwaarde zijn, is echter geen voorwaarde. We willen talentvolle mensen graag uitnodigen te solliciteren. Toezichthouders ontvangen een bescheiden vergoeding voor hun werkzaamheden.

Voor verdere informatie over deze vacatures kunt u contact opnemen met de voorzitter van de raad, dhr. Hans Fuchs op telefoonnummer 06-54202194

 

PROCEDURE

Uw motivatiebrief met C.V. kunt u sturen naar: leonie.somers@cke.nl

Een eventuele uitnodiging voor een gesprek ontvangt u op vrijdag 21 juni.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs