Kathalijne Buitenweg staat op de tweede plaats van de kandidatenlijst van GroenLinks voor de komende Tweede Kamerverkiezingen en zal over enkele maanden haar voorzitterschap van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang neerleggen. Op vrijdag 18 november werd deze plaats op de kandidatenlijst bekend gemaakt via het NRC. Op hetzelfde moment werden leden en samenwerkingspartners van de BMK geïnformeerd via een persoonlijke mail van Kathalijne.

Kathalijne: “Sinds april jl. ben ik veel in Den Haag geweest om te lobbyen voor betere kindvoorzieningen. Voor kinderopvang als publieke basisvoorziening, tegen segregatie van onze kinderen, voor rijkere en langere dagarrangementen, voor samenwerking en zelfs integratie met scholen en voor investeren in kwaliteit. Tijdens dit lobbywerk is mijn politieke vuur weer ontvlamd. Ik heb gezien dat onze volksvertegenwoordiging soms eerder achteraan loopt bij het aanjagen van substantiële verandering dan een voortrekkersrol neemt. Nu de kans zich voordoet om zelf mee aan de knoppen te zitten, wil ik die pakken.”

De BMK gaat op zoek naar een geschikte opvolger. Tot die tijd blijft Kathalijne volledig in functie. Zij wordt daarin gesteund door een sterk en actief bestuur, en een nog groeiend aantal medewerkers. Het bestuur en de medewerkers feliciteren Kathalijne van harte met haar tweede plaats op de kandidatenlijst en wensen haar veel succes bij de komende Tweede Kamerverkiezingen.