De Eerste Kamer heeft het voorstel op 10 november 2020 als hamerstuk afgedaan.

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) treedt in werking op bij koninklijk besluit. De WBTR beoogt de kwaliteit van bestuur en toezicht bij verenigingen, coöperaties, onderlinge waarborgmaatschappijen en stichtingen te verbeteren en de wettelijke regeling voor alle rechtspersonen gelijk te trekken. Voor deze juridische entiteiten wordt duidelijker in de wet opgenomen wat de taken en verantwoordelijkheden van bestuurders en commissarissen zijn. ! Op 1 juli moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)! 

___

Gerelateerd nieuws:

➡️ 11-02-2021: Webinar: WBTR semi-publieke sector (verenigingen en stichtingen).

➡️ Wetsvoorstel Bestuur en Toezicht Rechtspersonen aangenomen in EK.

➡️ Certificering van bestuurders en toezichthouders van organisaties in de semi-publieke sector (verenigingen, coöperaties, onderlinge waarborgmaatschappijen en stichtingen.)

Meer weten?

Onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics organiseert Bestuurderscentrum geaccrediteerde Masterclasses voor bestuurders én toezichthouders.

Besturen en toezicht houden is een vak! Dat vereist een regelmatige bijscholing om effectief te zijn en te blijven. Bestuurderscentrum houdt u op de hoogte van alle relevante informatie en ontwikkelingen. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan de nieuwste ontwikkelingen rondom het Wetsvoorstel Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) en wat dat betekent voor u als bestuurder en/of de governance van uw organisatie. (vereniging, coöperatie, onderlinge waarborgmaatschappij en/of stichting).