Bestuurssecretaris

Onze huidige bestuurssecretaris begint aan een nieuwe uitdaging binnen Woonpunt. Mooie kans voor jou?

Doel van de functie 
Als bestuurssecretaris ben jij de verbinding tussen de raad van bestuur en de raad van commissarissen en tussen de binnen- en buitenwereld.

Om het proces van besluitvorming soepel te laten verlopen, zet jij al je organisatorische talenten in. Jij bereidt bestuurlijk-juridische dossiers voor en voert regie op het bestuurlijke besluitvormingsproces: vergaderingen raad van commissarissen, bestuur, managementteam, ondernemingsraad en huurdersparticipatie. Daarnaast adviseer en ondersteun je de raad van commissarissen en adviseer je over governance en compliance. Je bent in staat collega’s en partners te enthousiasmeren en weet competenties van anderen optimaal in te zetten. Voor de uitvoering van je taken werk je nauw samen met de bestuurssecretaresses, waarbij jij de coördinatie voor je rekening neemt.

Als bestuurssecretaris heb je een belangrijke rol in de strategische positionering van Woonpunt. Je hebt goed zicht op wat stakeholders van ons verwachten, en kunt dat tijdig en adequaat omzetten in adviezen. Op die manier draag je bij aan onze continue samenwerking met partners. Je ziet ontwikkelingen in de buitenwereld die van betekenis zijn voor ons werk en adviseert over de impact ervan op ons beleid. Bij de vierjaarlijkse visitatie ben jij de verbinding tussen Woonpunt en het visitatiebureau.

Plaats in de organisatie 
Je rapporteert rechtstreeks aan de raad van bestuur. Die formuleert in overleg met jou de te realiseren resultaten en evalueert en beoordeelt deze.

Wie ben je?
Overtuigingskracht is een van je sterkste kanten. Het kost je weinig moeite om anderen mee te nemen in jouw zienswijze. Je hebt academisch werk- en denkniveau en brede kennis van relevante wet- en regelgeving ten aanzien van compliance, governance en visitatie. Kennis van het businessmodel van woningcorporaties en vastgoedexploitatie is een pre, net als ervaring in een soortgelijke functie.

Wat bieden we?
Een baan bij een organisatie die zich inzet voor een prachtig doel: het wonen van zo’n 17.000 gezinnen in Zuid-Limburg. Woonpunt heeft een lerende cultuur en biedt volop mogelijkheden voor trainingen en scholing. Naast de reguliere mogelijkheden voor het volgen van scholing, krijg je een persoonlijk loopbaanbudget.

Bij ons gaan resultaatgericht werken, verantwoordelijkheidsgevoel en tijd- en plaatsonafhankelijk werken hand in hand. Daarvoor krijg je ook de tools: een persoonlijke laptop en smartphone. De baan is parttime (24 tot 32 uur) en het salaris (schaal K) is minimaal € 3.746, maximaal € 5.354 (op basis van een fulltime dienstverband). Je krijgt eerst een jaarcontract. Bij een goede match volgt een vaste aanstelling.

Interesse?
Stuur je CV en motivatie vóór 14 december 2019 naar werken@woonpunt.nl t.a.v. Astrid Lodiers, o.v.v. ‘bestuurssecretaris’. Een selectieassessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Wil je meer informatie over deze uitdagende functie dan kun je een mail sturen naar Marie-Thérèse Dubbeldam via m.dubbeldam@woonpunt.nl.

Wij gaan zorgvuldig met jouw gegevens om en gebruiken die alleen voor de werving in het kader van deze vacature. Na de invulling van de vacature vernietigen wij jouw sollicitatie, inclusief alle gegevens, behalve als jij expliciet hebt aangegeven dat wij jouw CV in portefeuille mogen houden.

Deze vacature is alléén bedoeld voor sollicitanten, niet voor bedrijven om hun werving-, selectie- of personeelsdiensten aan te bieden. Delen via social media mag wel!