Wat ga je doen?

De wereld van de (ouderen)zorg is in volop in beweging en groeit ook de komende jaren flink. Een mooie omgeving met kansen, mogelijkheden en volop uitdagingen. Dit levert enerverende en complexe bestuurlijke vraagstukken op. Wij zoeken een Bestuurssecretaris die zich prettig voelt in dit speelveld en hier vol enthousiasme in acteert.

Jij bent de spil waar deze complexe bestuurlijke vraagstukken samenkomen. Je vervult daarmee een  spilfunctie in het vormgeven van (voorgenomen) besluitvorming over het beleid als in communicatie over de genomen besluiten. Je levert met je onafhankelijke denken een impactvolle bijdrage. Hierbij heb je een grote mate van autonomie en vrijheid van handelen. Dit combineer je met je verbindende intelligentie.

Samen met de Raad van Bestuur en de directeuren vorm je een collegiaal team. Hierin maken wij maximaal gebruik van ieders kennis, ervaring en talenten om de ambities van Woonzorg Flevoland te realiseren.

Je initieert op basis van strategische ontwikkelingen en innovaties projecten waar jij zelf ook het projectleiderschap over hebt. Met je visie, kennis en persoonlijkheid ben je sparringpartner voor de Raad van Bestuur. Dat betekent in ons geval ook echt sparren en samen komen tot grotere hoogtes en mooiere plannen. Met je inhoudelijke (feiten)kennis en adviezen lever jij een meerwaarde aan de ontwikkelingen van Woonzorg Flevoland.  Je signaleert in- en externe ontwikkelingen en aanstaande veranderingen in wet- en regelgeving. Samen met de kansen die jij signaleert ten aanzien van zorginnovatie agendeer jij dit in ons centraal managementteam waar je onderdeel van uitmaakt. Je adviseert over de aanpak en oplossingsmogelijkheden bij (mogelijke) knelpunten in de beleidsuitvoering. Vanuit deze rol coördineer en bewaak je beleids- en besluitvormingsprocessen.

Je verstaat de kunst van strategische communicatie om in- en externe stakeholders (o.a. het Zorgkantoor en gemeenten) mee te nemen in onze ambities. Jij vertaalt dit naar afspraken over zorginkoop en te realiseren doelstellingen. Het bewaken van de voortgang van deze afspraken en zorgen voor een terugkoppeling naar het centraal managementteam is voor jou vanzelfsprekend.

Tevens geef je leiding aan medewerkers van de afdeling Communicatie, PR & Marketing. Je voert het personeelsbeleid voor deze afdeling uit en je beheert het budget van deze afdeling.

Spreekt jou dit aan en ben jij op zoek naar een leuke en uitdagende baan? Dan zijn wij op zoek jou!

Wat vragen wij?

Voor deze veelzijdige functie zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega die aan de volgende eisen voldoet:

 • Je hebt een academische opleiding, op het gebied van bestuurskunde of bedrijfskunde;
 • Ervaring in het speelveld van de (ouderen)zorg en kennis van wet- en regelgeving in onze sector zien wij als een voordeel om de functie tot een succes te maken;
 • Je beschikt over strategisch denkvermogen, bent initiatiefrijk in de advisering van de Raad van Bestuur en het management, overziet de gevolgen van besluiten en ontwikkelingen;
 • Je hebt ervaring met het maken van analyses, interpretaties en het leggen van verbanden in en tussen complexe en zeer gevarieerde resultaatgebieden;
 • Je beschikt over de combinatie van oplossingsgericht zijn, analytisch inzicht hebben en resultaatgericht denken, en weet dit vervolgens pragmatisch te vertalen naar activiteiten waarbij daadkracht en resultaatgerichtheid je niet onbekend zijn;
 • Je bent zelfstandig en initiatiefrijk en bestuurlijk sensitief.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende baan waarin je je zelf kunt blijven ontwikkelen en waar je integraal samenwerkt met een collegiaal management team.
 • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar. Bij wederzijdse tevredenheid is de intentie het dienstverband te verlengen voor onbepaalde tijd.
 • Salariëring in FWG salarisschaal 70 en overige arbeidsvoorwaarden conform CAO VVT.
 • Verschillende mogelijkheden tot het volgen van opleidingen en scholingen.
 • Mogelijkheid tot deelname aan collectieve verzekeringen (o.a. zorgverzekering).

Waarom Woonzorg Flevoland?

Complex, dynamisch en maatschappelijk relevant, dat is het speelveld van Woonzorg Flevoland. Met ruim 950 medewerkers en 300 vrijwilligers dragen wij dagelijks met onze zorg en diensten in Almere en Lelystad positief bij aan de kwaliteit van leven van mensen met een zorgvraag. Woonzorg Flevoland is een stichting en heeft de woonzorglocaties De Uiterton, Hanzeborg, ’t Landleven en de Bolder, twee eerstelijnsverblijven en biedt wijkverpleging en ondersteuning vanuit de Wmo in huishoudelijke ondersteuning en dagbesteding. Woonzorg Flevoland behoort tot de grotere werkgevers in Flevoland.

Woonzorg Flevoland heeft een eenhoofdige Raad van Bestuur. Hij stelt als eindverantwoordelijke missie, visie, strategie, beleid, kwaliteit, beleid en de begroting vast. De Raad van Bestuur geeft leiding aan de twee directeuren intramurale zorg, directeur Thuiszorg , directeur Behandeling & Strategie, directeur Finance & ICT en de Bestuurssecretaris.

Enthousiast geworden?

De functie van Bestuurssecretaris is veelzijdig en bevat een breed takenpakket. Ben jij geknipt voor deze functie? Dan kun je solliciteren via de direct solliciteren button!

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met de John Bos, Raad van Bestuur via telefoonnummer 0320- 229 121.