Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De vereniging heeft vaak verschillende typen mensen binnen het bestuur, elk met hun eigen drijfveren en inbreng van kennis en ervaring. Grofweg kunnen we ze indelen in drie typen: de ondernemer, de manager en de bestuurder. Als we kunnen herkennen wat hen drijft,  kunnen we er ook voor zorgen dat deze drie meest voorkomende rollen elkaar aanvullen en versterken in het bestuur en elkaar niet in de weg zitten.

Hoe bouwen we samen aan collectief leiderschap dat ieders eigen belang overstijgt en bijdraagt aan een betere branche of zelfs betere samenleving? Hoe maken we van de diversiteit aan persoonlijkheden in een informele netwerkomgeving een sterk TEAM?  

Deze inspiratiesessie borduurt voort op de uitkomsten van de eerdere bijeenkomst gehouden in april en naar aanleiding waarvan onlangs een artikel verscheen in het vakblad voor verenigingsprofessionals VM.

Ook als u de bijeenkomst in april niet heeft bijgewoond bent u van harte welkom.

Agenda:
14.30 uur Inloop en koffie
15.00 uur Opening, welkom en introductierondje
15.10 uur Samenvatting uitkomsten en bevindingen van sessie april jl.
15.45 uur 3 Praktijkcases
16.15 uur Koffie
16.30 uur Workshop: besturen als spel.
18.00 uur Afsluiting en netwerkborrel.

Over de sprekers:
Paul Ruijter bestuurstraining
Ir. Paul de Ruijter werkt al meer dan 25 jaar als begeleider van scenario- en strategieprojecten. Hij ontwikkelde zijn expertise bij Shell Group Planning in Londen, bij de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen in Amsterdam en bij Global Business Network in de VS. Met zijn team bij De Ruijter Strategie werkt hij aan internationale strategieprojecten voor overheden, brancheverenigingen en het bedrijfsleven. Daarnaast is hij Executive Lecturer voor Universiteit Nyenrode, waar hij bij professionals en bestuurders het belang van een toekomstbestendige koers op de agenda zet. Hij schreef onder anderen de boek “Klaar om te wenden, handboek voor de strateeg” en “Vereniging met toekomst”.

 

jules lejeune verenigingsmanagement bestuurders brancheorganisaties bestuurJules Lejeune is directeur-eigenaar van Lejeune Association Management, sinds 1964 de thuisbasis van (inmiddels bijna 30) nationale en internationale brancheorganisaties. Hij heeft meer dan 25 jaar bagage in het oprichten, managen en verder ontwikkelen van B2B samenwerkingsverbanden. Jules heeft in zijn verenigingsbesturen met combinaties van typische managers, ondernemers en bestuurders gewerkt en met vallen en opstaan geleerd om van dit driekoppig monster in de praktijk een perfecte match te smeden.

Doelgroep
* Bestuurders, voorzitters en toezichthouders van brancheorganisaties, en beroepsverenigingen.
* Verenigingen en stichtingen die bezig zijn met veranderen.

Kosten :
Geen (bij annulering of no-show worden wel organisatie kosten in rekening gebracht).

Wilt u weten hoe we samen bouwen we aan collectief leiderschap dat ieders eigen belang overstijgt en bijdraagt aan een betere branche of zelfs betere samenleving? Of hoe we van de diversiteit aan persoonlijkheden een sterk team maken, dan mag u deze interessante bijeenkomst niet missen!

De essentie van onze Inspiratiesessies; Verbinden op inhoud in een kleinschalige en vertrouwelijke omgeving en met praktijkgerichte tips naar huis!  Schrijf u nu in!  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Achternaam*
  Geslacht* ManVrouw
  Functie*
  E-mail*
  Telefoon*
  Organisatie*
  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ben of word lid van Bestuurderscentrum. Daardoor kan ik gratis deelnemen aan deze bijeenkomst.

  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  * Verplichte velden