Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Of u nu professioneel bestuurder bent of als vrijwilliger op een bestuurspositie bent aangeland:
Besturen is een vak. Het maakt in wezen niet uit of het nu een relatief kleine stichting of een grote beroepsorganisatie met landelijke dekking is; er worden eisen gesteld aan de taak- en rolvervulling van en door een bestuurder.

De Nederlandse wetgever eist een behoorlijke taakvervulling; de maatschappelijke omgeving kan veeleisend en kritisch zijn; de media kan er bovenop springen als iets niet goed gaat; nieuws verspreidt zich razendsnel via bijvoorbeeld social media en de achterban heeft hoge verwachtingen. Kortom, de uitdagingen zijn er maar de risico’s ook!

Doelstelling
De cursus “Inleiding tot het vak van besturen” biedt u een interactieve en praktische introductie over het aansturen van een maatschappelijke organisatie. De deelnemers vertegenwoordigen een grote verscheidenheid aan organisaties en brengen met elkaar een hoop (praktijk)kennis aan tafel. Na deze workshop heeft u een goed overzicht van de specifieke basiskennis ten aanzien van de taken en de verantwoordelijkheden die een bestuurder nodig heeft, de rolverdelingen van bestuur en toezicht, de actuele ontwikkelingen op dat terrein en heeft u uw eigen ‘handvatten’ vastgesteld.


programmatekstbold

Voorbereiding
Voorafgaand aan de bijeenkomst heeft u een telefonisch intakegesprek met de cursusbegeleider. Met uw persoonlijke interessegebieden wordt tijdens de workshop zoveel mogelijk rekening gehouden.

Doelgroep

 • De cursus is bedoeld voor (nieuwe) bestuurders van maatschappelijke organisaties. (beroepsvereniging, brancheorganisatie of andere belangenvereniging, stichting e.d).
 • Bestuurders op alle niveaus die de bestuurskennis willen opfrissen.


Investering:
De kosten bedragen € 175,- per persoon exclusief BTW.
Dit is inclusief een aangeklede borrel met uw collega-bestuurders.

Cursusbegeleider
lars hooning Bestuurscursus hooningconsult
Lars Hooning – partner van Hooning Consult – heeft een ruime ervaring in bestuur, management en public affairs en deelt deze kennis graag met u.

 

 

 

 

Een impressie van de bijeenkomst op 9 februari 2017

basiscursus besturen inleiding vak besturen

Basiscursus besturen

interactie basiscursus besturen verenigingsbestuurders beroepsverenigingen brancheorganisaties

Interactie en discussie bij basiscursus besturen

 

 

 

 

 
Op de vraag: “Weet u dan ook waar u mee te maken krijgt als u benoemd wordt als bestuurder of heeft u de ambitie om bestuurder te worden en wilt u goed voorbereid zijn” is deze workshop een juist antwoord.


Meld u ook aan!  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Achternaam*
  Geslacht* ManVrouw
  Functie*
  E-mail*
  Telefoon*
  Organisatie*
  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 425,- excl. BTW
  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  * Verplichte velden
  Geef nog even deze code in : captcha