Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Beeldvorming is iets ongrijpbaars. Als mensen een duidelijk en positief beeld hebben over uw organisatie, dan plukt u daar meestal ook de vruchten van. Is de beleving echter diffuus, dan is het zaak om klaarheid te scheppen en gericht aandacht te schenken aan het versterken van de reputatie en beeldvorming. Dat is vooral in non-profit organisaties geen vanzelfsprekendheid.

Het goede nieuws is dat alles wat u nodig heeft, al in de kiem aanwezig is.

Gebruik de kracht van storrytelling: Vertel het échte verhaal
Wat u waardeert, wat goed gaat en wat u wil bereiken, vertelt u in een ‘corporate story’. Organisaties met een sterke eigen corporate story presenteren beter dan organisaties die er geen hebben.

U maakt met uw eigen organisatieverhaal uw kracht zichtbaar voor de binnen- en buitenwereld. Het verhaal zorgt voor interne samenhang en een eenduidige uitstraling, maakt abstracties als waarden, missie en visie persoonlijk. Het voegt beleving toe aan uw identiteit en doordrenkt bewust en onbewust houding en gedrag van belanghebbenden. Het is uw strategische kompas! 

Verhaalkracht toepassen
Uw organisatieverhaal vormt de basis van uw communicatie en is concreet zichtbaar voor al uw doelgroepen. Het verhaal is de toetssteen voor interne communicatie en profilering, voor werving en selectie en voor scholing en ontwikkeling van professionals. Het verhaal of een samenvatting daarvan is zichtbaar in uw beleidsplan en bestuursverslagen, op uw publiekswebsite, uw sociaal intranet en in informatie- en voorlichtingsfolders. Bovendien blijft het verhaal voortdurend betekenisvol door het te illustreren met persoonlijke praktijkverhalen, bij voorkeur in de vorm van videoregistraties.

 

Programma (van 09.30 uur – 12.30 uur Incl. Lunch)

Centraal in deze bijeenkomst staat het effect van een gedragen organisatieverhaal op uw identiteit en reputatie. U krijgt handvatten hoe u via een corporate story vorm geeft aan uw identiteit en reputatie. .

In deze bijeenkomst wordt ingegaan op de essentie van verhalen en behandelen we de kenmerken van een appellerend verhaal. Daarbij worden de principes van de hero’s journey gepresenteerd. In het tweede gedeelte bekijken we hoe beeldvorming letterlijk leidt tot specifieke associaties en leert u hoe u met uw waardengestuurd organisatieverhaal die beelden kunt beïnvloeden. Bovendien ontdekt u welke vragen ertoe doen om uw ‘bedoeling’ helder te krijgen en maakt u kennis met de kracht van archetypen voor uw positionering.

 

Over de cursusbegeleider

Raymond Godding reputatie verenigingenWie is Raymond Godding?

Raymond Godding is verhalenmaker, communicatie-adviseur en procesbegeleider. Hij helpt organisaties om hun identiteit en ambities betekenisvol te maken en gewenste ontwikkeling in gang te zetten. Door middel van storytelling- en dialoogmethodieken worden waarden en kwaliteiten tastbaar, ervaren mensen hun gezamenlijke kracht en voelen ze verbinding en beleving bij de gewenste werkelijkheid. Hij schreef de publicatie: ‘Organiseren met zin, waardenvolle verhalen’.


Doelgroep
* Bestuurders en toezichthouders van beroepsverenigingen, ledenorganisaties, fondsen en federaties.
* Verenigingen die bezig zijn met veranderen.


Kosten
:
Geen (bij annulering of no-show worden wel organisatie kosten in rekening gebracht)


Met deze -gratis- workshop kunt u actief aan de slag gaan met uw identiteit en reputatie? Wat iedere bestuurder eigenlijk moet weten!

De essentie van onze Inspiratiesessies; Verbinden op inhoud in een kleinschalige en vertrouwelijke omgeving en met praktijkgerichte tips naar huis!   Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Achternaam*
  Geslacht* ManVrouw
  Functie*
  E-mail*
  Telefoon*
  Organisatie*
  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ben of word lid van Bestuurderscentrum. Daardoor kan ik gratis deelnemen aan deze bijeenkomst.

  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  * Verplichte velden