2 februari 2017
@
14:00
–
18:00

Ook benieuwd hoe een branchevereniging 4.0 er uit ziet?
Voor een branchevereniging nieuwe stijl wordt het verbinden, het duiden van informatie en een gids durven zijn, steeds belangrijker. Belangrijke thema’s zijn maatschappelijke relevantie, continuïteit, rechtszekerheid en ontzorgen..
Egbert Stremmelaar vertelt u met welke aspecten u rekening moet houden en hoe u meer vorm en inhoud kunt geven aan een dergelijke vereniging. U gaat naar huis met handvatten en tips over de transities die nodig zijn voor een branchevereniging 4.0.
De workshop bestaat uit 4 blokken:
- De ontwikkeling van (branche) verenigingen door de tijd heen.
- De uitdagingen waar we voor staan (maatschappelijke ontwikkelingen).
- Welke bouwstenen zijn er voor een goede toekomstbestendige branchevereniging 4.0.
- Interactieve elementen; wat betekent dit voor jouw vereniging.
Binnen de technische sector heeft Egbert vaker een presentatie over de Branchevereniging 4.0 verzorgd. Zijn expertise van transitie en verenigingsmanagement geeft hij graag door aan andere bestuurders van (branche)verenigingen.
Programma
14.00 uur Inloop
14.30 uur: Presentatie en praktijkervaring
16.00 uur: korte pauze
16.15 uur: Vervolg en praktijkervaringen
18.00 uur: Start Borrel
Wie is Egbert Stremmelaar
Egbert Stremmelaar heeft een technische achtergrond en studeerde daarnaast Business Administration. In zijn loopbaan heeft hij vele bedrijven begeleid in de transitie naar een volgende stap in hun bestaan. Van 2002 -2014 was hij naast begeleider van diverse transitie trajecten bij ondernemingen en non profit organisaties en deeltijd docent, ook bestuurslid van de Federatie Aandrijven en Automatiseren (FEDA), waarvan 4 jaar als voorzitter. In deze periode heeft ook de FEDA een transitie ondergaan. Vanaf 2014 is hij voltijd verenigingsdirecteur bij de Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (ION).
Doelgroep
Bestuurders, directeuren, voorzitters en leden van Raden van Toezicht (RvT) van maatschappelijke organisaties en ondernemingen op het snijvlak van publiek en privaat. (brancheorganisaties, beroepsverenigingen en stichtingen)
Kosten
Geen Deelnemerskosten
De essentie van onze Inspiratiesessies; Verbinden op inhoud in een kleinschalige en vertrouwelijke omgeving en met praktijkgerichte tips naar huis!
Inspiratiesessies worden verzorgd door kennispartners en ervaren bestuurders. Door de brede belangstelling in 2016 hebben we er ervoor gekozen om deze inspiratiesessies ook in 2017 voorlopig gratis toegankelijk te houden. Op deze wijze willen we bestuurders op een laagdrempelige wijze kennis laten maken met onze organisatie!
Wel Annuleringskosten
Let op! Deelname is gratis, echter er worden wel kosten voor u gemaakt. Daarom worden er bij uw annulering wel organisatiekosten bij u in rekening gebracht.
Bij annulering tot een week voor aanvang wordt u € 45,- (excl. BTW) organisatiekosten in rekening gebracht. Na deze tijd of bij no show bent u € 95,- (excl. BTW) verschuldigd aan organisatiekosten. Bij onverhoopte verhindering van deelname is het – in overleg – mogelijk dat uw gereserveerde plaats wordt ingenomen door een vervanger. Er worden dan in dat geval geen organisatiekosten in rekening gebracht. Annulering van uw deelname aan deze Inspiratiesessie is uitsluitend schriftelijk (per post of e-mail) mogelijk.
Beperkte plaatsen
De Inspiratiesessies worden goed bezocht, goed beoordeeld en dus van een goed niveau. Het aantal plaatsen is echter wel beperkt tot 15 personen! Wees er daarom snel bij. VOL = VOL. U kunt zich tot 28 januari 2017 aanmelden.
Make it happen in 2017 en meld u hier aan!