Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dit evenement is voorbij.

Masterclass: Governance en Besluitvorming.

30 maart 2021 @ 13:30 17:00

masterclasses, bestuurders, toezichtouders

VREZEN OF VOORKOMEN?

De laatste jaren is er maatschappelijk steeds meer aandacht voor de aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders. Met de concept wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen wil het Ministerie van V&J de mogelijkheden tot aansprakelijkstelling vergroten. De rechtszaken rond aansprakelijkheid bij Meavita en Vestia zijn recent geschikt. Juristen en verzekeraars wijzen bestuurders en toezichthouders steeds vaker op hun risico’s voor aansprakelijkheid. Moet een bestuurder of toezichthouder deze aansprakelijkheid nu vrezen VREZEN en daarom steeds risicomijdend handelen? Of zijn er ook mogelijkheden om aansprakelijkheid te voorkomen? Tijdens de masterclass komt het begrip aansprakelijkheid aan de orde en wordt het geplaatst in de context van goede governance. Een goede inrichting van de governance en goede besluitvorming verkleinen het risico van aansprakelijkheid. Dat geldt evenzo voor goede informatievoorziening en ook voor mogelijke belangenverstrengeling. Er zijn dus veel mogelijkheden om het risico van aansprakelijkheid te verminderen. Daarnaast kan van te voren nagedacht worden over wat te doen als de bestuurder of toezichthouder wel aansprakelijk gesteld wordt. Dat is meer dan een verzekering. De masterclass richt zich bewust niet op de juridische aspecten maar op de praktische invalshoek gericht op het VOORKOMEN van juridische aansprakelijkheid. Hans Hoek geeft tijdens de masterclass een theoretisch en praktisch overview van governance mede bezien vanuit aansprakelijkheid en gaat in op de principes van goede besluitvorming, informatie en omgaan met belangenverstrengeling.  
Over de organisatie In samenwerking met Supervisie Limburg en onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics organiseert Bestuurderscentrum Masterclasses voor bestuurders én toezichthouders. Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.
  Over de spreker
HANS HOEK
Hans HoekDr. Ir. Hans Hoek stond aan de wieg van de eerste aanbevelingen voor good governance in de zorg (commissie Health Care Governance, 1999) en hij leverde een inhoudelijke bijdrage aan de Zorgbrede Governancecode 2017 voor de gezondheidszorg. Zijn ontwikkelde model is ook zeer goed toepasbaar in andere semi-publieke sectoren. Hij adviseert en begeleidt met regelmaat bestuurders en toezichthouders rond governance vraagstukken en doet onderzoek naar situaties, waarin er problemen in governance zijn (geweest). Gedrag speelt in die onderzoeken en in zijn advisering een belangrijke rol.
  Doelgroep Directeuren, secretarissen, bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-) publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.   Kosten De kosten bedragen € 425,-. BTW is niet van toepassing. Na het bijwonen van de bijeenkomst ontvangt u van de Universiteit van Maastricht een certificaat van deelname. Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost 79 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.   PE-Punten De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 3 PE-Punten. Na het volgen van 6 masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder. Als u zich voor het voorjaar in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses voor toezichthouders en bestuurders gelden de volgende kortingstarieven: 2 masterclasses € 800,-, 3 masterclasses € 1.125,- en 4 masterclasses € 1.400,-.  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Achternaam*
  Geslacht* ManVrouw
  Functie*
  E-mail*
  Telefoon*
  Organisatie*
  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 425,- excl. BTW
  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  * Verplichte velden
  Geef nog even deze code in : captcha
   
     
   

  Gegevens

  Datum:
  30 maart 2021
  Tijd:
  13:30 – 17:00
  Kosten:
  €425,
  Evenement Categorie:

  Eindhoven

  Eindoven, + Google Maps