Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Anders denken en anders doen

Iedereen voelt wel aan dat top-down niet meer werkt, zodra de complexiteit toeneemt. Maar wat doe je dan anders? Stop je met managen? Geef je meer vertrouwen? En hoe houd je controle?

In onze netwerksamenleving zijn vraagstukken zo complex, dat je vaak de uitkomsten ervan op voorhand niet kunt bepalen. Niet de systemen, maar mensen maken het verschil. Vrijwel alle maatschappelijke organisaties willen een beweging maken die dat mogelijk maakt. Ze zijn onderweg naar

 • Meer bezieling en enthousiasme (in plaats van ‘hakken in het zand’)
 • Meer samenwerking en integraliteit (in plaats van ‘ieder voor zich’)
 • Meer veerkracht en eigenaarschap (in plaats van ‘naar boven kijken’)

In deze Masterclass laten we zien hoe verbindend leiden in deze situaties u een concreet houvast biedt. Met praktische suggesties over wat u morgen al zelf kunt doen (en laten) in bijeenkomsten van de Raad, in contact met de bestuurder en in overleg met medezeggenschapsorganen.

 

Programma

13.15 uur: Inloop
13.30 uur: Kennismaking en introductie
13.45 uur: Deel 1: Anders denken
• Wat toenemende complexiteit betekent voor leiderschap
• De essentie van het andere leiderschap
• Anders denken: top 3 

15.15 uur: Pauze

15.30 uur: Deel 2: Anders doen
• Waar de momenten van de waarheid zijn
• Anders doen: top 3
• Hoe je je het andere leiderschap eigen maakt
16.45 uur: Afronding, uitreiking certificaten
17.00 uur: Borrel

 

Over de organisatie
In samenwerking met Supervisie Limburg en onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics organiseert Bestuurderscentrum nu ook masterclasses voor bestuurders en toezichthouders.

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System),AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

 

Over de spreker

Frans Wilms

Frans WilmsFrans Wilms (MCM) is tot 1 september bestuurder van Radar, een organisatie die in Zuid-Limburg mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt. Daarnaast traint hij bestuurders, directeuren en managers aan de hand van het programma ‘Executive Verbindend Leiden’. Voorheen was hij bestuurder in de zorg en burgemeester. Hij was lid van diverse Raden van Toezicht. Momenteel is hij lid van de Raad van Toezicht van Pergamijn. Hij is auteur van het boek ‘Groeien in leiderschap’, waarin hij openhartig vertelt hoe hij zelf als burgemeester en bestuurder geleerd heeft anders te denken en anders te doen. Hij verhaalt over zijn vallen en opstaan. Frans staat bekend om zijn anekdotes over zijn eigen vallen en opstaan op weg naar meer verbindend leiden. Hij verbindt theoretische modellen met praktische acties die je zelf direct kunt doen. Zijn uitgangspunt: Begin bij jezelf.

 

Doelgroep
Bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-)publieke sector.
Deze diversiteit is zeer verrijkend.

 

Kosten
De kosten bedragen € 395,-. BTW is niet van toepassing.
Na het bijwonen van de bijeenkomst ontvangt u van de Universiteit van Maastricht een certificaat van deelname.

Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost 78 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.

 

PE-Punten
De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 3 PE-Punten.
Na het volgen van 6 masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

Als u zich in het voorjaar 2020 in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses voor toezichthouders en bestuurders gelden de volgende kortingstarieven: 2 masterclasses € 750,-, 3 masterclasses € 1.050,- en 4 masterclasses € 1.300,-.

 

Locatie:
Volgt.

 

Meld u hier aan.  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Achternaam*
  Geslacht* ManVrouw
  Functie*
  E-mail*
  E-mail t.b.v. factuur*
  Telefoon*
  Organisatie*
  Provincie *
  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 395,-. BTW is niet van toepassing en inclusief certificaat*
  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  * Verplichte velden
  Geef nog even deze code in : captcha