Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Is de Voorzitter een`initiator`of `remmer`bij een verdere professionalisering van een Raad van Toezicht/ Raad van Commissarissen of Bestuur 

Deze Masterclass bestaat uit twee delen.
In deel 1 wordt expliciet stilgestaan van de ROL van de VOORZITTER.
Deel 2 behandelt de relatie tussen de HONORERING van Toezichthouders-Bestuursleden en het TIJDSBESLAG dat de functie vergt. 

Deze Masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met Board in Balance BV. Board. Als basis voor hun Masterclass worden de resultaten van de jaarlijkse Grant Thornton commissarissen –benchmarkonderzoeken gebruikt.

De thema´s die zij vandaag bespreken zijn echter dermate generiek dat deze Masterclass niet alleen interessant is voor toezichthouders en commissarissen maar ook voor Bestuursleden, Directies en Bestuurders .

In het eerste deel van de Masterclass staan de volgend vragen centraal:

 • Bij welke aandachtsgebieden zien we dat de voorzitter afwijkende opvattingen heeft van de andere commissarissen?
 • Als er al lang substantiële verbeterwensen zijn, waarom worden die dan niet opgepakt?
 • En als de voorzitter verbeterwensen heeft en de collega’s in de raad niet. Wat gebeurt er dan?
 • Wat maakt dat een voorzitter een goede voorzitter is?
 • In hoeverre moet een voorzitter per se zelf bepaalde taken uitvoeren?
 • Hoe kritisch wordt er gekeken naar de selectie van een vice-voorzitter?
 • Hoe dominant is de voorzitter van de RvC bij de selectie, benoeming en evaluatie van de individuele commissarissen en de individuele leden van de RvB?
 • Hoe zorgt een voorzitter ervoor dat hij/zij zichzelf niet overleeft?

 

In het tweede deel ligt de nadruk op de honorering van toezichthouders resp. bestuursleden in relatie tot het feitelijk tijdsbeslag en de verantwoordelijkheden die bij de functie horen. De werkelijke tijdsbesteding is vaak fors hoger dan aanvankelijk gedacht. Wat zijn hier de redenen van? Wat is een fair uurtarief ? Hoe om te gaan met extra werkzaamheden ? Hoe weeg je mogelijk reputatierisico ? Is de tijdsbesteding een vast onderdeel in de zelfevaluatie?

De Masterclass begint met een introductie van het thema en een presentatie van de belangrijkste onderzoeksbevindingen .De onderzoeken vinden altijd plaats in uiteenlopende sectoren en organisaties ( zie www.granthornton.nl /commissarissenonderzoek)

 

Over de organisatie
In samenwerking met Supervisie Limburg en onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics organiseert Bestuurderscentrum nu ook masterclasses voor bestuurders en toezichthouders.

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System),AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

 

Over de sprekers

Oscar Toebosch

Oscar is partner in Board in Balance BV en werkt tevens als bestuursadviseur. Hij heeft circa 25 jaar werkervaring in marketing, communicatie, investor relations, strategie en governance en is co-auteur van het Commissarissenbenchmark-onderzoek.

 

 

 

 

Aalt Klaassen

Aalt Klaassen

Aalt is partner in Board in Balance BV en werkt tevens als bestuursadviseur. Hij heeft ruim 40 jaar werkervaring, onder andere in investor relations, (kapitaal)marktonderzoek en good governance. Aalt is voormalig partner Rematch en co-auteur van het Commissarissenbenchmark-onderzoek.

 

 

 

Doelgroep
Bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-)publieke sector.
Deze diversiteit is zeer verrijkend.

Kosten
De kosten bedragen € 395,-. BTW is niet van toepassing.
Na het bijwonen van de bijeenkomst ontvangt u van de Universiteit van Maastricht een certificaat van deelname.

Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost 75 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.

 

PE-Punten
De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 3 PE-Punten.
Na het volgen van 6 masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

Als u zich in het voorjaar 2019 in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses voor toezichthouders en bestuurders gelden de volgende kortingstarieven: 2 masterclasses € 750,-, 3 masterclasses € 1.050,- en 4 masterclasses € 1.300,-.

Locatie:
We zijn te gast bij de Rabobank Dommelstreek. Vergaderruimte ‘De ontwikkeling”

Meld u hier aan.  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Achternaam*
  Geslacht* ManVrouw
  Functie*
  E-mail*
  E-mail t.b.v. factuur*
  Telefoon*
  Organisatie*
  Provincie *
  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 395,-. BTW is niet van toepassing en inclusief certificaat*
  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  * Verplichte velden
  Geef nog even deze code in : captcha