Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Combineer het nuttige met het aangename! Een interessante workshop op een prachtige locatie! Het unieke Singer Museum in Laren, mét exclusieve rondleiding!

Ontslagzaken: nooit leuk, maar soms helaas onvermijdelijk. In één middag meer inzicht in het ontslagrecht onder de WWZ middels een ‘kijkje in de keuken’ van een ervaren ontslagrecht advocaat, met als unieke gastspreker een sr. rechter die dagelijks ontslagzaken behandelt.

Carolien Brederije, partner bij Valegis Advocaten en Tjarda Pieters, sr. rechter, leiden u door het rotsachtige landschap met valkuilen van de Nederlandse ontslagpraktijk. Na deze workshop hebt u meer inzicht in de zwaktes en sterktes van uw casuïstiek en kent u de do’s and don’ts van ontslagzaken. U weet bovendien beter wat u moet verwachten als u ooit met een dergelijke zaak bij de Rechtbank belandt. Hoe verloopt zo’n procedure? Waar letten rechters op bij hun oordeel?

 

Achtergrond
Weinig landen kennen een zo streng beschermingsregime voor werknemers als Nederland. In het Nederlandse arbeidsrecht geldt de zogenaamde preventieve toets, hetgeen betekent dat een contract voor onbepaalde tijd (of een bepaalde tijds contract tussentijds) niet zonder inmenging van rechter of UWV kan worden beëindigd. De route via de (kanton)rechter dient u te kiezen bij ontslaggronden als disfunctioneren, ernstig verwijtbaar handelen van de werknemer dan wel een verstoorde arbeidsverhouding. Die juridische procedures lopen, zo laten de harde cijfers zien, vaak anders af dan werkgevers van tevoren verwachten/hopen. Ontslag blijkt dan onmogelijk of heel erg duur. Niet zelden meldt een werknemer zich gedurende dit proces ziek en door het opzegverbod bij ziekte is ontslag dan vaak nog moeilijker, zo niet onmogelijk. Combineer dit met de wettelijke twee jaar doorbetaling bij ziekte en een stevige dosis emoties aan zowel werkgevers- als werknemerskant en de ingrediënten voor een stevige hoofdpijn zijn aanwezig.

Ontslagzaken zorgen steevast voor hoofdbrekens bij werkgevers (directeuren, bestuurders en/of toezichthouders). Reputatieschade ligt bovendien op de loer. Natuurlijk ziet u het liefste dat al het personeel goed functioneert en lange tijd naar volle tevredenheid bij u blijft werken. De praktijk is echter weerbarstiger. Wat te doen, als u een werknemer wilt ontslaan? Wanneer hebt u daarvoor voldoende goede gronden? Waar moet uw dossier dan aan voldoen? En hoe kijkt een rechter naar zo’n zaak wanneer het u niet lukt om in goed overleg tot een afscheid te komen en u uiteindelijk in de zittingszaal belandt?

 

Doelgroep
Bestuurders, toezichthouders (RvT/RvC) en directeuren van organisaties, waarin personeel op basis van een arbeidsovereenkomst werkzaam is.

 

Programma
Vanaf 14.30 uur : Inloop
15.00-16.00 uur : Deel 1
Hoe zat het ook al weer met de WWZ? Alles over ontslaggronden en dossieropbouw
16.00-16.45 uur : Exclusieve rondleiding door het museum
16.45-17.45 uur : Deel 2
En als u dan bij de rechter komt te staan; alles over de zitting en schikkingen
Vanaf 17.30 uur : Napraten met een hapje en drankje.

 

Over de sprekers

Wie is Carolien Brederije?

Carolien brederijeCarolien is partner bij Valegis Advocaten en sinds 1996 advocaat, Zij adviseert ondernemers en instellingen over arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht en over de privacyrechtelijke vraagstukken die daarbij kunnen spelen. Carolien doceert geregeld op het gebied van arbeidsrecht en zij is ook bestuurlijk actief, onder meer als lid van de Regionale Adviesraad van de KvK.

 

Wie is Tjarda Pieters?

Tjarda Pieters Ontslagzaken in de praktijk

Tjarda Pieters is senior rechter bij de rechtbank te Amsterdam.  Zij gaat in op actuele ontwikkelingen en rechtspraak rondom beëindiging van de arbeidsovereenkomst, waaronder de herplaatsingsverplichting en (de hoogte van) de wettelijke vergoedingen.

 

 

 

 

Locatie
Singer Museum, Laren
Singer Laren is een uniek, particulier cultureel erfgoed dat bestaat uit een museum, theater, villa en beeldentuin.

 

Kosten
€ 195,– ex BTW, inclusief rondleiding en naborrel

Als u als directeur, bestuurder of toezichthouder  -als toezichthouder bent u immers ook werkgever- meer inzicht in het ontslagrecht onder de WWZ wilt krijgen, mag u deze middag niet missen! In een middag krijgt u een ‘kijkje in de keuken’ van een ervaren ontslagrecht advocaat, met als unieke gastspreker een sr. rechter die dagelijks ontslagzaken behandelt en haar overwegingen tot ontslag met u deelt! 

 

Meld u hier aan!  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Achternaam*
  Geslacht* ManVrouw
  Functie*
  E-mail*
  Telefoon*
  Organisatie*
  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 245,- BTW niet van toepassing.
  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  * Verplichte velden