Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Er is een sterke behoefte aan vernieuwing en verandering in de rol van de bestuurder en toezichthouder. Weet u waar u mee te maken krijgt als u benoemd wordt als bestuurder of heeft u de ambitie om bestuurder te worden?

 

Deze workshop biedt u een interactieve en praktische introductie over het aansturen van een maatschappelijke organisatie met stakeholders en Raad van Toezicht. Na deze workshop bent u zich meer bewust welke vuistregels voor u gelden zodat u effectiever kan gaan besturen!


Programma (Van 14.00 uur tot 18.00 uur)
Met uw collega-bestuurders gaat u aan de slag met de volgende onderwerpen. Concreet kunt u denken aan:

 • Rechten, plichten, verantwoordelijkheden en (bestuurs)aansprakelijkheid
 • Nederlandse wet- en regelgeving, statuten en huishoudelijk reglement
 • Relatie raad van toezicht – bestuur / directeur bestuurder – directeur – kantoor – leden
 • Succesvol omgaan met de leden, de achterban/stakeholders
 • Lobby en issuemanagement binnen en buiten de organisatie 


Vuistregels

Na een compacte algemene inleiding, krijgt de praktijk de ruimte. Na deze workshop heeft u een goed overzicht van de specifieke kennis ten aanzien van de taken en de verantwoordelijkheden die een bestuurder nodig heeft, de rolverdelingen van bestuur en toezicht, de actuele ontwikkelingen op dat terrein en heeft u uw eigen ‘vuistregels’ vastgesteld.


Voorbereiding
Voorafgaand aan de bijeenkomst heeft u een telefonisch intakegesprek met de workshopleider. Met uw persoonlijke interessegebieden wordt tijdens de workshop zoveel mogelijk rekening gehouden.


Kosten:
De kosten bedragen € 145,- per persoon exclusief BTW. Dit is inclusief een aangeklede borrel met uw collega-bestuurders.


Doelgroep
Aankomende of startende bestuurders, directeuren, voorzitters en leden van Raden van Toezicht (RvT) van maatschappelijke organisaties en ondernemingen op het snijvlak van publiek en privaat. (brancheorganisaties, beroepsverenigingen en stichtingen) 

Meld u ook aan!  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Achternaam*
  Geslacht* ManVrouw
  Functie*
  E-mail*
  Telefoon*
  Organisatie*
  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 425,- excl. BTW
  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  * Verplichte velden
  Geef nog even deze code in : captcha