Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op 1 juli 2021 treedt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking.

“Bestuurders in de semi-publieke sector, let op! De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) komt eraan!

Zoals u wellicht weet kent de WBTR een lange aanloop. Al in 2016 werd een wetsvoorstel Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) ingediend! Een nieuwe wet die bedoeld is om de kwaliteit van bestuur en toezicht bij onder meer verenigingen en stichtingen te verbeteren.

Na vele aanpassingen is het dan zover! Op 1 juli moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)!

Maar wat regelt deze wet nu eigenlijk en wat betekent en verandert er voor u als bestuurder of toezichthouder in de semi-publieke sector? Loopt u als bestuurder of toezichthouder van een vereniging of stichting persoonlijk meer risico met de deze nieuwe wet? Onder meer deze vragen zullen aan de orde komen in een interactieve webinar, Armando Mosele van Valegis Advocaten legt u in eenvoudige taal uit wat de gevolgen zijn voor u als bestuurder of toezichthouder!

 

 

Programma (van 13.30 – 15.00 uur)
Advocaat Armando Mosele neemt u mee in een interactief webinar. Het webinar biedt voldoende ruimte om vragen te stellen. Op die manier komt de nieuwe wet pas echt tot leven!

 

Over de sprekers

Armando mosele
Wie is Armando Mosele?
Armando is partner/advocaat bij Valegis Advocaten. Hij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en het aansprakelijkheidsrecht. Hij adviseert en procedeert met regelmaat over kwesties die de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders raken. Daarnaast is hij circa 10 jaar werkzaam geweest als curator en weet alles over Faillisementsrecht. Armando verzorgt bij Bestuurderscentrum tevens de geaccrediteerde Masterclass: Governance en Bestuurdersaansprakelijkheid. Een Masterclass waarbij de Universiteit van Maastricht de accreditatie/PE-punten verzorgt.

 

 

 

Doelgroep
Directeuren, bestuurssecretarissen, bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-) publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

 

Kosten
Het webinar is gratis toegankelijk voor leden van Bestuurderscentrum en relaties van Valegis Advocaten. (Nb lidmaatschap van Bestuurderscentrum bedraagt € 79, per jaar).
Indien u geen lid bent, betaalt u slechts € 79,- (excl. btw) en bent u meteen lid van Bestuurderscentrum. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Achternaam*
  Geslacht* ManVrouw
  Functie*
  E-mail*
  Telefoon*
  Organisatie*
  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.
  * Verplichte velden