Per 1 januari 2017 wordt Henk-Willem Laan de nieuwe directeur/bestuurder van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Hij volgt Ingrid Tuinenburg op die na acht jaar de overstap maakte naar een directiefunctie binnen het onderwijs. Dat meldt NSGK.

 

Henk-Willem Laan is een ervaren bestuurder en momenteel werkzaam als adjunct-directeur bij kinderopvangorganisatie Junis. Als afgestudeerd fiscaal econoom met ervaring in de accountancy heeft hij een stevige financiële basis. Daarnaast is hij als ouder van een kind met een meervoudige beperking ervaringsdeskundige en heeft hij veel kennis van het veld waarin NSGK zich beweegt.

 

Laan: “Ik heb grote passie voor de missie van NSGK. Mijn hart ligt bij de doelgroep. Ik heb de overtuiging dat we met NSGK nog veel kunnen bereiken om kinderen en jongeren met een handicap gewoon te laten meedoen in onze samenleving. Daar ga ik mij samen met het team van medewerkers en vrijwilligers met volle energie voor inzetten.”

 

Fred Paling, voorzitter Raad van Toezicht NSGK: “De Raad van Toezicht is erg blij met het aantreden van Henk-Willem. Met zijn passie en kennis van zaken is hij een waardige opvolger van Ingrid Tuinenburg. We zien uit naar een vruchtbare samenwerking.”

 

NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de hulp van donateurs en vrijwilligers steunt de stichting jaarlijks honderden projecten die hen helpen om gewoon te spelen, sporten, leren, wonen en werken, samen met leeftijdgenoten zonder beperking.


Bron: NSGK
Datum: 10 november 2016