Ontwikkelen

Onze kennispartners en onze netwerkleden zijn professionele directeuren, secretarissen, bestuurders, voorzitters en toezichthouders van maatschappelijke organisaties en ondernemingen op het snijvlak van publiek en privaat. (brancheorganisaties, beroepsverenigingen en stichtingen), die zich in de praktijk bewezen hebben. Mensen met kennis en ervaring op het gebied van bestuur en toezicht. Mensen die willen groeien. Om hun daarbij te ondersteunen, organiseren we scholing onder de naam ‘Ontwikkelen’ meerdere malen per jaar workshops, stoomcursussen, lezingen en Masterclasses en/of vakgroepbijeenkomsten, gericht op persoonlijke ontwikkelingen op het gebied van leidinggeven, besturen of toezichthouden.

Onze bijeenkomsten kunnen u verrijken met nieuwe inzichten. De wereld verandert elke dag en om bij te blijven zullen ook wij ons moeten blijven ontwikkelen. Zo organiseren we Masterclasses in samenwerking met Supervisie Limburg en onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics. Aan de Masterclasses voor bestuurders en toezichthouders worden PE-Punten toegekend! We organiseren deze Masterclasses voor bestuurders en toezichthouders in Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland en Limburg!

Erkende Instelling
Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS, AACSB en AMBA. De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

Gecertificeerd toezichthouder
Na het volgen van 6 masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

Bestuurderscentrum streeft er naar om u een interessant aanbod van relevante partijen te presenteren.

Deelname aan onze bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het jaarlidmaatschap kost 78 euro (exclusief btw) per jaar.

Bekijk de agenda
Wordt lid van Bestuurderscentrum

Van goede organisatie naar sterk merk: "Prettige, scherpe en kritische workshop om even afstand te nemen en te kijken naar de valkuilen in de eigen organisatie en marketing door omheen. Dit geeft energie en inspiratie."
Peter Vlaandere, Directeur ANT
De cursus ‘Vuistregels voor bestuurders’ is een aanrader voor degenen die nog niet zo lang in het bestuur zitten van een maatschappelijke organisatie. Ik heb veel (basis)informatie gekregen die mij meer inzicht heeft gegeven om een goed bestuurder te kunnen worden. Daar komt veel meer bij kijken dan ik zelf vooraf had gedacht. Vooral de onderdelen waar het ging waar je als (mede)bestuurder (juridisch) verantwoordelijk en aansprakelijk voor bent vond ik erg boeiend en leerzaam. Ook wil ik de uitermate kundige cursusleider en de prima cursusaccommodatie niet onvermeld laten!
Wouter Muller, Bestuurslid Humanitas
Bestuurdersaansprakelijkheid: "Praktijkgericht voor de specifieke doelgroep organisaties in de publieke (not for profit). Prima sfeer."
Fred Steenwinkel, Penningmeester Oogvereniging
"Via de bestuurscursus Vuistregels voor beginnende bestuurders van het
Bestuurscentrum, ben ik in contact gekomen met de cursusleider Lars Hooning'. De uitleg door Lars op de cursus is goed, overzichtelijk en je kunt er wat mee in je bestuursfunctie, zeker als de bestuurswereld nog nieuw voor je is.
Nadat ik mij positief heb uitgelaten binnen mijn bestuur, hebben overige
bestuursleden ook deze cursus gevolgd. Onze vereniging heeft te maken met verandering van maatschappij en verenigingsleven, statuten en werkwijze leken verouderd. Hooning Consult heeft ons inzicht en helderheid gegeven in de bestuursrollen van nu en gekeken welke statutaire vorm het beste bij onze vereniging past. Wij hebben onze werkwijze aangepast en zijn momenteel bezig e.e.a. te implementeren. Mede dankzij de input van Hooning Consult weten wij als bestuur beter waar we aan toe zijn en wat het besturen van een vereniging in de wettelijke en maatschappelijke kaders inhoudt"
Karen Plantinga, Voorzitter, Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD)
De ondernemende vereniging is vitaal: "Boeiende interactieve training met collega’s."

John Voetman, Directeur Federatie Nederlandse Rubber en Kunststofindustrie (NRK)
Vuistregels voor Bestuurders: "Moet je gevolgd hebben voor de grondbeginselen met focus op de juridische aspecten van besturen."

Dave Venmans, Voorzitter NFC Index
Met veel plezier heb ik de Bestuurderstraining gevolgd, om mijzelf voor te bereiden op een bestuursfunctie.
De ontvangst was hartelijk, de koffie vers en de materialen zeer goed verzorgd. Er werd bijzonder veel informatie gegeven op rustige wijze in een kort tijdsbestek.
Knap vond ik, dat er alle ruimte was voor gesprek, ervaringen en discussie.
De workshopleider was goed voorbereid en ontspannen en bracht (de soms wat drogere juridische) stof met humor en concrete voorbeelden.
De meegegeven materialen zijn zeer nuttig als naslagwerk en relevant voor iedere bestuurder.
Voor mij was een eye opener dat men vaak nonchalant en naïef tegenover besturen en bestuurdersaansprakelijkheid staat, volkomen ten onrechte, bewees Lars Hooning.
Het is een vak en behoeft ook de benadering als absolute professional.
Kortom: een aanrader voor eenieder die zich bestuurlijk inzet of wil gaan inzetten!
Kirsten Heukels, Profiler, teamcoach

Komende bijeenkomsten

Schrijf u snel in!

Naar alle bijeenkomsten

Kennispartners

Experts in hun vakgebied!

informatie over kennispartnerschap