U verrast de intredende of aftredende voorzitter van uw bestuur, Raad van Toezicht (RvT) of Raad van Commissarissen (RvC) met een mooie elegante voorzittershamer. U kunt via Bestuurderscentrum verschillende voorzittershamers kopen. Wij verkopen losse voorzittershamers, maar verkopen ook voorzittershamers in mooie geschenkverpakkingen. Daarnaast hebben we ook een aantal gadgets te koop in de vorm van een voorzittershamer. Hieronder treft u achtergrondinformatie aan over de oorsprong van de voorzittershamer.

Oorsprong van de voorzittershamer

Voorzitter
Een voorzitter hanteert in de regel een voorzittershamer. Hiermee leidt hij of zij een voorzitter de vergadering of veiling. Van oudsher is de voorzittershamer is een eerbetoon aan het hoogste gezag in de Orde. Met een tik van de hamer wordt een evt. discussie vermeden.

Voorzittershamer
Een voorzittershamer is vaak van hout en is het uiterlijke kenmerk van een voorzitter van een Commissie, Bestuur, Raad van Toezicht (RvT) of Raad van Commissarissen (RvC).
Met een klap van de hamer opent de voorzitter de ALV / vergadering en sluit deze weer. Ook als een voorstel is aangenomen of verworpen, wordt dat met een tik van de hamer bekrachtigd. In rumoerige ALV / vergaderingen zet de hamer, of liever het geluid van het slaan op de tafel, kracht bij een oproep tot orde.

Hamerstuk
Sommige vergaderstukken behoeven geen discussie en kunnen direct worden aangenomen. Een dergelijk vergaderstuk heet dan een hamerstuk dat de voorzitter kan “afhameren.” Tik en afgehamerd!

Slagblok of klankplaat
Om beschadigingen aan een tafel te voorkomen wordt een voorzittershamer vaak geleverd met een bijpassend slagblok of klankplaatje..

Uitvoering
Voorzittershamers zijn er in verschillende uitvoeringen, dit komt doordat voorzittershamers ambachtelijk vervaardigd worden. Je hebt daardoor te maken met verschillende soorten hout en verschillende formaten. Tegenwoordig zijn er ook verschillende gadgets te koop in de vorm van een voorzittershamer.

Voorzittershamer kopen?
Wilt u een voorzittershamer kopen, gaat u dan naar onze webwinkel voor een volledig overzicht.

Voorzittershamer kopen