Er zijn verborgen banden en geldstromen van de sektarische kerk met een brancheorganisatie voor voetdeskundigen.

Dat ze in handen zijn gevallen van de sektarische geloofsgemeenschap Noorse broeders, dat beseffen de meeste deelnemers aan het Jaarcongres voor de Podologie vorige week maandag in Nieuwegein nog niet. Het bestuur van hun brancheorganisatie voor voetdeskundigen krijgt een enthousiast applaus.

De 350 aangesloten leden weten niet dat hun brancheorganisatie regelmatig aan bod komt in de 200.000 interne e-mails van Noorse broeders die NRC heeft. De mails laten zien hoe de broeders onder aanvoering van kerkleider Jan-Hein Staal zaken doen die ze het liefst verborgen houden. Een van die zaken is de brancheorganisatie voor voetdeskundigen: de Stichting Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie (LOOP).

LOOP wordt bestuurd door Chris V., vooraanstaand lid van de Noorse broeders. Zijn naam wordt niet voluit genoemd omdat justitie hem verdenkt van valsheid in geschrifte en oplichting. Samen met zijn broer zou hij de regionale netbeheerder Rendo in Meppel voor miljoenen euro’s hebben benadeeld. Daarvan kwam 375.000 euro bij de kerk van de Noorse broeders terecht.


Bron: NRC
Datum: 16 november 2016

Auteur: Joep Dohmen