Zoekt u een nieuwe Voorzitter of  nieuwe Voorzittershamer?

U kunt zowel met “uw vacature voor een nieuwe voorzitter” als voor een ‘nieuwe Voorzittershamer’ terecht bij Bestuurderscentrum. Vacatures kende u al, maar de winkel voor Voorzittershamer is helemaal nieuw! Harry Selfridge inspireerde ons deze winkel toe te voegen. Lees hierover alles op de pagina Voorzittershamer!

Wilt u de nieuwe of aftredende voorzitter van uw bestuur, Raad van Toezicht (RvT) of Raad van Commissarissen (RvC) verrassen met een mooie elegante voorzittershamer of ander toepasselijk geschenk. U kunt nu via Bestuurderscentrum enkele verschillende voorzittershamers kopen. U vindt in onze webshop verschillende voorzittershamers. Wij verkopen ook voorzittershamers in geschenkverpakkingen. Om uw voorzitter extra te verrassen zijn er ook een aantal bijzondere gadgets te koop in de vorm van een voorzittershamer. Hieronder vindt u wat achtergrondinformatie van de voorzittershamer.

Wat weet u over de oorsprong van de voorzittershamer?

Enkele begrippen!

Voorzitter

De voorzitter hanteert in de regel een voorzittershamer, ook wel vergaderhamer genoemd. Met een voorzittershamer leidt hij of zij de -commissie-, vergadering, ALV, veiling. Van oudsher is de voorzittershamer is een eerbetoon aan het hoogste gezag in de Orde. Met een tik van de hamer wordt een evt. discussie vermeden.

Voorzittershamer

Een voorzittershamer is vaak van hout en is het uiterlijke kenmerk van een voorzitter van een Commissie, Bestuur, Raad van Toezicht (RvT) of Raad van Commissarissen (RvC). Met een klap van de hamer opent de voorzitter de ALV / vergadering en sluit deze weer. Ook als er een voorstel is aangenomen of wordt verworpen, dan wordt dat met een tik van de hamer bekrachtigd. In een rumoerige ALV / vergaderingen zet de voorzittershamer, of liever het geluid van het slaan op de tafel, kracht bij een oproep tot orde.

Hamerstuk

Enkele vergaderstukken hebben geen discussie nodig  en kunnen dan ook direct worden aangenomen. Een dergelijk vergaderstuk heet dan een hamerstuk dat de voorzitter kan “afhameren.” Tik en afgehamerd!

Slagblok of klankplaat

Om beschadigingen aan een tafel te voorkomen wordt een voorzittershamer vaak geleverd met een bijpassend slagblok of klankplaatje..

Uitvoering

Voorzittershamers zijn er in verschillende uitvoeringen, dit komt doordat voorzittershamers ambachtelijk vervaardigd worden. Je hebt daardoor te maken met verschillende soorten hout en verschillende formaten. Tegenwoordig zijn er ook verschillende gadgets te koop in de vorm van een voorzittershamer, zoals bijvoorbeeld een USB-Stick, Manchetteknopen of een Reverspeld..

Gebruik

  • Bij vergaderingen door de Voorzitter.
  • In de gemeenteraad door de Burgermeester.
  • Bij rechtsspraak door de Rechter.
  • Bij veilingen door de Veilingsmeester.

Voorzittershamer kopen?


U kunt voortaan terecht bij Bestuurderscentrum voor het kopen van een voorzittershamer,Wilt u het aanbod bekijken en een voorzittershamer kopen, gaat u dan naar onze webwinkel voor een volledig overzicht.