Henry Meijdam is na zes jaar aan het einde van zijn tweede termijn als bestuursvoorzitter van DDMA, de brancheorganisatie voor data en marketing. Tijdens de Algemene Ledenvergadering droeg Meijdam op 23 november het stokje over aan Maarten Stramrood en Lucy van der Helm die de komende tijd gezamenlijk als interim-voorzitter optreden. Beiden zijn al actief in het bestuur van DDMA.

Meijdam was sinds november 2010 voorzitter van DDMA. De bestuurder kijkt positief terug op zijn twee termijnen als voorzitter van bij de brancheorganisatie: “Het speelveld is dankzij de explosief toegenomen hoeveelheid data en de snelle digitalisering van de laatste jaren veranderd, maar in de kern gaat het nog om hetzelfde: zo goed mogelijk inspelen op de behoefte van klanten en blijven innoveren. Ik ben er trots op dat DDMA in de datagedreven samenleving inmiddels een centrale rol vervult, als serieuze gesprekspartner in Den Haag en Brussel en in de bestuurskamers van Nederlandse bedrijven. Ik geef vol vertrouwen het stokje door aan mijn opvolgers.”

Diana Janssen, directeur van DDMA, voegt daaraan toe: “Namens het bestuur en onze 275 leden bedank ik Henry voor zijn jarenlange inzet en bewezen diensten. Niet alleen de sector is continu aan verandering onderhevig, hetzelfde geldt voor ons als brancheorganisatie. Henry’s ervaring met het leiden van complexe organisaties is van grote waarde geweest voor DDMA. Hij weet wensen en noden van verschillende kanten met elkaar te verbinden. Dit is cruciaal voor een brede vereniging waarin organisaties die innoveren in data en marketing – adverteerders, non-profit organisaties en bureaus –  bij elkaar komen. DDMA staat stevig op de kaart. De vereniging blijft groeien en blijft zich ontwikkelen. Henry heeft zeker bijgedragen aan deze positieve ontwikkeling.”