De ledenraad van Netbeheer Nederland heeft Marc van der Linden per 1 maart 2017 benoemd tot voorzitter van de vereniging. Hij volgt Peter Molengraaf op, wiens statutaire voorzitterstermijn afliep.

Marc van der Linden is sinds 1 februari CEO van Stedin. Daarvoor was hij lid van de raad van bestuur van Eneco Holding N.V..

Van der Linden: “Het is een eer en een uitdaging om juist in deze periode voorzitter te worden van de netbeheerders. De energietransitie komt op stoom en wij kunnen niet meer om de energievraagstukken van de toekomst heen. Het is daarbij van belang om onze klanten mee te nemen in die ontwikkelingen en duidelijk te maken dat de toekomst van hun energievoorziening duurzamer wordt en daardoor dus verandert.”

Van der Linden ziet de energietransitie als een opgaaf voor de gehele maatschappij. “Daarbij is samenwerking een belangrijk onderdeel. Dat geldt niet alleen voor netbeheerders en hun klanten, maar ook voor andere bedrijven en organisaties in de energiesector, gemeenten en het Rijk. Iedereen zal bruggen moeten slaan en samenwerken om de energietransitie te versnellen en tot een succes te maken.”

Van der Linden is benoemd voor een periode van drie jaar, de statutaire termijn. Het voorzitterschap van Netbeheer Nederland rouleert tussen de drie grootste regionale netbeheerders: Alliander, Enexis en Stedin.

Bron: Netbeheer Nederland


Dit bericht is geplaatst op 16 maart 2017